Europcar

6 plekken in de buurt van Rome om te ontspannen als een echte Italiaan

Je bent op vakantie in Rome maar wilt ook een pauze nemen van de stad om buiten de gebaande paden te gaan. Als je behoefte hebt aan authenticiteit, natuur en rust ver van de gekmakende massa toeristen, dan hebben wij precies wat je zoekt. Laat je avontuurlijke geest gedijen, want we hebben wat je nodig hebt met onze gids en een huurauto. 

Je handen zijn het enige gebruinde deel van je lichaam. 

Huur een auto en rijd naar Ostia. Het is het dichtstbijzijnde strand van Rome waar de Romeinen naartoe gaan om te ontspannen. Je kunt ervoor kiezen om naar The Stabilimenti Balneari te gaan, waar je kan genieten van een ligbed en een parasol tegen een spotprijs op een van de privéstranden. Of als je eerder op zoek bent naar rust, kan je een auto huren en iets verder rijden naar Torvajanica, waar de waterkant wat minder druk is. En vergeet niet om zonnecrème te gebruiken als je er aan het einde van de dag niet als een gekookte kreeft wilt uitzien. 

Ostia Lido, Roma 

Je favoriete voetbalteam is niet de eerste prioriteit van je vriendin

Om haar te bewijzen dat ze op de eerst plaats komt, rijd je naar Tivoli, een oude stad die dateert uit 1215 voor Christus, op slechts 1 uur van Rome. Loop dan naar Villa Gregoriana, een geweldig voorbeeld van een romantische tuin vol met dramatische grotten en luxueuze vegetatie. Bekijk samen met haar de prachtige verlaten Grote Waterval en de oude ruïnes van de Akropolis van Tivoli. Misschien kan je dan later wel een voetbalwedstrijd bijwonen als een echte tifosi.

Villa Gregoriana, Largo Sant’Angelo, 1, 00019 Tivoli 

Je wilt de hele reis Instagrammen

Ja, je hebt geweldige foto’s van de beroemde bezienswaardigheden van Rome. Maar wat als je tijdens je reis een schattig klein historisch stadje wilt bezoeken met kleine steegjes en geplaveide straten, zoals Genzano di Roma op 30 km van de hoofdstad? Denk aan je nieuwe cool-gehalte. Als je er in juni naartoe gaat, kan je deelnemen aan het Corpus Domini-feest en kennis maken met de lokale bevolking. Houd je telefoon bij de hand om de scènes van de straten vast te leggen die religieuze taferelen voorstellen en bedekt zijn met 13 lagen bloemen. 

Genzano di Roma, 00045 Roma

Je wilt de vakantie van jouw beste vriend aan het Comomeer overtreffen. 

Ga naar Bracciano, Trevignano en Anguillara, drie verborgen juweeltjes aan de oevers van het meer van Bracciano, op slechts 47 km van Rome. Trevignano heeft stranden, restaurants aan het water en middeleeuwse geplaveide straatjes. Bracciano is trots op zijn middeleeuwse kasteel en een indrukwekkend panoramisch uitzicht over het vulkanische meer, terwijl Anguillara schattige kleine straatjes en het majestueuze 16e-eeuwse Palazzo Baronale te bieden heeft. De buit is binnen. Jij wint. 

Lago di Bracciano, 00062 Bracciano

Je hebt er een hekel aan als vreemden op je tenen trappen en in je oren praten.

Dan is het Romeinse Colosseum misschien te druk voor je. In plaats daarvan kan je naar Ostia Antica, 30 km ten westen van Rome rijden. Deze oude Romeinse havenstad was eeuwenlang in het zand begraven. Tegenwoordig kan je er ontspannen rondwandelen in de overblijfselen van een theater, dokken, herenhuizen en baden, zonder dat je om de vijf minuten door toeristen wordt gepord. 

Ostia Antica, Viale dei Romagnoli, 717, 00119 Roma 

Je vraagt je af hoe verse groenten smaken 

Het agriturismosysteem is een netwerk van goedgekeurde boerderijen waar toeristen kunnen verblijven en leren over het plattelandsleven. In het mooie Agriturismo Casale del Castellaccio waan je je een boer, smul je van lokale producten, ga je paardrijden en ja, raak je zelfs een echte koe aan. 

Agriturismo Casale del Castellaccio, Via di Castel Campanile, 581, 00050 Fiumicino

Zie meer artikelen

Meer lezen