Europcar

De beste "hygge" plekken in de buurt van Kopenhagen om na een vergadering lekker te chillen

Mature Couple With Hot Drinks In Living Room At The Fireplace

Wat is “hygge” (uitgesproken als Hoe- geh) precies? Het betekent het creëren van een warme sfeer en met leuke mensen genieten van de goede dingen in het leven. Als je dus wilt genieten als een Deen, waarom dan tijdens je zakenreis de “hygge” filosofie niet omarmen? 

Ontspannen in een gezellig onderkomen, je vermoeide lichaam zal je dankbaar zijn

Vergeet even om te netwerken in Kopenhagen. Huur in plaats daarvan een auto en rij 25 km naar het Skodsborg Kurhotel, de voormalige zomerresidentie van Koning Fredrick die is omgebouwd tot een kuurhotel. De Denen zijn daarin heel slim en waren er al lang achter dat verwend worden, wonderen doet voor je welzijn.

Skodsborg Strandvej 139, 2942 Skodsborg

Couple Mountain Biking Together

Stel je eens voor dat je terug ging in de tijd

Bezoek een andere wereld! Neem je auto en rijd naar het Lyngby Openluchtmuseum, dat zich op 15 km buiten de stad bevindt. Daar ga je eeuwen terug in de tijd tijdens een wandeling langs 50 traditionele gebouwen (authentieke boerderijen, agrarische gebouwen, woningen en molens), en ontdek je ook nog eens oude dierenrassen. 

Kongevejen 100, 2800 Kongens Lyngby

Stel je weer in verbinding met je innerlijke kind

Als je 10 minuten ten noorden van Kopenhagen rijdt, kom je bij Dyrehavsbakken, het oudste pretpark ter wereld, dat in 1583 werd geopend en in het beroemde Dyrehavenbos ligt. Uit de 32 attracties kan je kiezen voor een rollercoaster die gebouwd werd in 1932, of je kan het kind in je naar boven halen en opteren voor de arcadespelen.

Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg

Cheerful Guests At Dinner Table Listening To Friend And Drinking Wine

Eet eens waar je zin in hebt

Een van de belangrijkste principes van “hygge” is om met vrienden een goede maaltijd te nuttigen. Ook Denen zijn serieus als het op verse vis aankomt. Ten noorden van de hoofdstad, in Helsingør, serveert The Fish Project de beste kreeften en knapperigste chips van het land. 

Ny Kronborgvej 2, Elsinore Street Food, Helsingør 3000 

Maak de natuur great again

Een Deen houdt van een goede wandeling. Volg hun voorbeeld en rijd 20 km tot aan het Hareskovenbos, in de buurt van Herlev. Het bos is een van de oudste van het land. Wandel lekker rond en omhels eens een beukenboom, de Deense nationale boom, en buig voor de eik, ook wel “The Tailor” (de kleermaker) genoemd, de grootste boom in het bos. 

Hareskoven, Skovlystvej 2, 3500 Værløse 

Zie meer artikelen

Meer lezen