Europcar

Deze plekken in de buurt van Londen zijn onverslaanbaar!

Je houdt van Londen. Of je nu dagenlang overal in de stad hebt doorgebracht in de hoop om tevergeefs Meghan en Harry tegen te komen, of je was hier voor zaken, denk je niet dat er meer te zien en te beleven valt?

Wat dacht je ervan om de stad voor een dag te ontvluchten met een korte rit? Stap in je auto en ontdek 5 typisch Engelse plaatsen op slechts een half uur van Londen

Waan je lid van de koninklijke familie

Windsor Castle, al meer dan 1000 jaar de thuisbasis van Britse koningen en koninginnen, was ook de plek waar, niet zo lang geleden, een prachtige Amerikaanse actrice zich in de echt verbond met de meest begeerlijke vrijgezel op aarde. In Windsor, op slechts 6,5 km van Slough, is het Boatman Riverside Restaurant & Gastropub een niet te missen lunchstop. Lekker luisteren naar chique accenten is ook onderdeel van de fun! Spring later op een boot met French Brother Cruises voor een tocht over de Thames. Dit kleine uitje zou tot slot niet compleet zijn zonder een traditionele Engelse high tea in Coworth Park: High Tea met een menu van meer dan 20 soorten verse sandwiches, scones, gebakjes en andere lekkernijen. Met zoveel keuze is het lastig kiezen!

Town Hall, St. Ives Road, Maidenhead, SL6 1RF

Zorg voor wat kleur op die wangen

Als je in Londen gaar bent geworden van te veel vergaderingen, wil je je op een gegeven moment weer mens voelen. Daar hebben we heel toevallig een goede plek voor. Daarvoor rij je naar Richmond Park, op ongeveer 12 km van Londen. Het Nationaal Natuurpark is de thuishaven van duizenden wilde diersoorten. Bonus: als je heel rustig bent, kun je misschien zelfs een kudde herten spotten. 

Richmond TW10 5HS

Fris je biologiekennis op

Als je reist met iemand die gelooft dat de aarde plat is en weigert te erkennen dat mensen afstammen van apen, is het misschien tijd om hem of haar mee te nemen naar het huis van Charles Darwin. Ontdek de tuin van de wetenschapper waar hij inspiratie opdeed voor zijn revolutionaire theorieën en bezoek de tentoonstelling waar je alles te weten kunt komen over zijn werk. 

Luxted Rd, Downe, Orpington BR6 7JT

Crash vier bruiloften en misschien een begrafenis

In Amersham, op slechts 21 km van Watford, kun je genieten van het prachtige landschap in de Chiltern Hills. Geniet van een drankje in The Crown, een traditionele herberg uit een scène uit de beroemdste Britse romantische komedie We willen je niet in een begrafenisstemming brengen, maar als je er toch bent kun je ook wel een bezoek brengen aan het graf van de laatste vrouw die in Groot-Brittannië werd opgehangen. Voordat je naar Londen teruggaat, mag je de kans niet missen om te dineren in het Artichoke restaurant, bekroond met een ‘Rising Star’ in de Michelingids van 2011. 

Adres: High Wycombe HP14 4NF

Maak contact met geesten en blijf er koeltjes onder

Als je niet lijdt aan claustrofobie dan kun je 20 km van Londen naar Chislehurst Caves rijden om dit 14 hectare grote complex van kunstmatige grotten te verkennen. Vroeger was dit zowel een opslagplaats voor munitie, als een schuilplaats voor duizenden mensen tijdens een luchtaanval in de tweede wereldoorlog en in de jaren 60 werden de grotten ook gebruikt als muziekpodium. Als je lekker wilt griezelen, gaat er het gerucht de ronde dat er in de grotten geesten huizen… 

Caveside Cl, Chislehurst BR7 5NL

 

Zie meer artikelen

Meer lezen