Europcar

Geweldige plekjes aan de Amalfikust om te #posingforpaparazzi

Als je ook verslaafd bent aan social media, dan weet je waarschijnlijk wel dat 40% van de mensen onder de 33 jaar bij de keuze van hun volgende vakantieplek ‘instagrammabiliteit’ zwaar mee laten wegen. En het lijkt erop dat je geluk hebt! De Amalfikust in Zuid-Italië is gewoon zo adembenemend dat je je begint af te vragen of het niet speciaal voor social media is gemaakt. Bekijk onze favoriete plekjes en onze do’s en don’ts om het meeste uit jouw roadtrip te halen.

Laat je gaan en doe elke keer als je een pose aanneemt een andere outfit aan 

Je hebt je auto gehuurd (bij voorkeur met een grote kofferruimte) in Napels. Vanaf daar is het een uurtje rijden richting het zuiden, naar Sorrento. Foto nr. 1: je bewondert de Vesuvius aan de overkant van de baai. Foto nr. 2: je staat op het kleine balkonnetje buiten het Bellevue Syrene hotel. Foto N°3: je kijkt naar de kleurrijke stad met de fleurige bougainvilles die je shot omlijsten. 

#likesonthemove #summervibes

Doel aantal likes: 158

Voel je geweldig score: 100%

Laat zeeziekte je er niet van weerhouden om het perfecte shot te maken 

Vervolgens ga je vanuit Sorrento naar het oosten om na 16 km bij Positano uit te komen. Stap dan op een boot voor de perfecte glamoureuze foto met het kleurrijke landschap als decor. Ons advies? Ga op de boot zitten met de rug naar de camera, zodat jouw volgers zich kunnen vergapen aan de verbluffend mooie stad en de huizen langs de kliffen. 

Doel aantal likes: 140

Geweldig score: Niet meer te meten

#chillwitheuropcar #seaside

Nooit meer een prachtige zonsondergang missen 

Praiano, ongeveer 23 km van Sorrento, is een klein maar mooi vissersdorpje vol met pastelkleurige huisjes, pittoreske doolhoven en steile trappen. Wandel overdag naar het Piazza San Gennaro waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over Capri. Bekijk dan een van de beste plekken aan de kust bij zonsondergang bij La Cala Gavitella, het enige strand dat door de zon gekust wordt tot ze ondergaat. 

Doel aantal likes: 69

Jaloerse ex-score: 100% 

#naturelover #bestsunsetintheworld

Bedank je reisgenoot voor het feit dat hij zo sportief is

Het Furore fjord (het enige in Italië), op slechts 13 km van Praiano, is een op maat gemaakte Instagram hotspot. Als je je vriendje eenmaal hebt overtuigd om je te volgen langs de steile trappen, ga je daarna op het zand liggen voor een foto van je onbevangen en make-up vrije gezicht en verwarde haren. 

Doel aantal likes: 76

Buiten de gebaande paden om-score: 90%
#beachbody #seaporn

Geef jouw schoonheidsslaapje op voor een perfecte zonsopgang

Op slechts 25 km van Nocera Inferiore ligt Ravello, een prachtig stadje hoog in de heuvels boven de Amalfikust. Jouw #picoftheday moet je absoluut nemen op het Terras van Oneindigheid. Ga er ’s ochtends heen zodat jouw volgers kunnen klagen over het eindeloze turquoise water waar ze zelf niet in kunnen zwemmen. 

Doel aantal likes: 112

Waard om op te staan bij zonsopgang-score: 95%

#hatersaregonnahate #nomakeup

Wees zelfverzekerd genoeg om op de foto te staan

Eindig je route van 128 km in de kleurrijke straten van Vietri Sul Mare, een schilderachtig stadje aan het water, dat bekend staat om zijn prachtige aardewerk. Deze keer raden we je aan om zelf niet op de foto te komen. Laat alle schilderachtige blauwe, groene en oranje keramiekwinkeltjes de ster van het verhaal zijn. 

Doel aantal likes: 98

Niet te missen-score: 89% 

#europcarpicoftheday #whatsyourfavoritespot

 

Zie meer artikelen

Meer lezen