Europcar

Kom de algarve verkennen, een schitterende regio in het zuiden van Portugal.

De Algarve is een prachtige Portugese regio die absoluut de moeite van een bezoek waard is. De authentieke steden en dorpen aan de kust, de culturele rijkdom die door verschillende overheersingen is ontstaan, de gevarieerde plaatselijke gastronomie, het architecturale erfgoed en de gastvrijheid van de inwoners zorgen voor een onvergetelijk verblijf. Als u in alle rust op eigen gelegenheid langs de kust wilt reizen, is de auto nog altijd het meest geschikte vervoersmiddel. De wegen zijn in uitstekende staat en het kustlandschap maken het traject tot een waar moment van puur geluk. Plan dus nu meteen een rondreis naar het zuiden van Portugal, van Faro naar Aljezur, via Tavira, Albufeira, Silves en Sagres.

Faro, de hoofdstad van de Algarve.

Faro, met zijn adembenemend mooie architectonische schoonheid, ligt in het uiterste zuiden van het land. De oude binnenstad is omringd door een versterkte Romeinse muur en is ideaal voor een wandeling. Flaneer door de kleine straatjes en bezoek de verschillende bezienswaardigheden van de stad. Bezoek vooral het Romeinse forum, het bisschoppelijk paleis, de vele theaters en het archeologische museum gevestigd in een oud klooster uit de XVIe eeuw. Tijdens uw wandeling kunt u in een van de vele restaurants genieten van een plaatselijk gerecht. Probeer bijvoorbeeld een cataplana, een heerlijk gerecht dat typerend is voor de regio, op basis van zeevruchten. Faro is ook bekend om zijn prachtige golfterreinen en zijn ruime zandstrand dat op een eiland ligt.

Tavira en zijn vogels.

Even buiten Faro kunt u de vele wilde vogels bewonderen die in het nationale park van de Ria Formosa verblijven. U begrijpt dat, voor een bezoek aan de regio en het ontdekken van het “echte Portugal”, het nodig is om te reizen en de auto is daar ideaal voor, zeker gezien het grote aantal mooie plaatsen. En wat is het een genot om langs de schitterende Middellandse zeekust te rijden op weg naar Tavira. Deze kleine, charmante stad met 25 000 inwoners is zeker een bezoekje waard. U zult al snel de verschillende periodes herkennen die deze historische stad heeft meegemaakt, met name de Romeinse en Moorse tijd. Tavira is een rustig stadje. De kleine vissershaven en de moderne markt liggen tegen de wijken met hun glorieus historische verleden. Zo ziet u, wandelend door het doolhof van kleine straatjes, een Romeinse brug, historische parken en kerken uit verschillende tijdperken. Rust uit op een van de lommerrijke pleinen en proef van de heerlijkheden uit de regio.

Sagres, Albufeira, Silves… authentieke steden

Onderweg naar Sages kunt u een uitstapje maken naar Albufeira. Deze regionale badplaats heeft schitterende stranden die bijna maagdelijk zijn. U vindt er prachtige baaien met verleidelijk, kristalhelder water van een turquoise kleur. Met een beetje geluk ziet u zelfs een dolfijn! Dan rijdt u weer verder naar het westen tot aan Silves. Zijn kasteel, een van de best bewaarde van de regio, is een van de bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. Silves, een oude, Fenicische handelspost en later hoofdstad van het kleine, islamitische koninkrijk van de Algarve, is nu een klein, geïsoleerd en teruggetrokken stadje, ver van de drukte van de badplaatsen. Geniet van de rust en proef een van de vele plaatselijke zoetigheden zoals de Dom Rodrigos of de Colchão de Noiva. U kunt ook kennismaken met de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de inwoners. Tijdens uw reis ziet u de vele amandel-, vijgen- en olijfgaarden die het land rijk is.

Aljezur en zijn rijkdommen

Uw reis eindigt in het authentieke kleine plaatse Aljezur. Dit dorpje ligt in het achterland, aan de rand van het natuurpark Vicentine, en zal u verbazen met zijn Moorse architectuur, zijn witte huizen en kleine straatjes. Dit dorpje tussen land en zee heeft een adembenemend uitzicht op de zee, maar ook op het platteland en de velden in de regio, dat mag u niet missen. Een heerlijk toevluchtsoord. U moet er echter wel wat voor doen. Om dit kleine dorp met 5 000 zielen te bereiken, moet u langs slingerende wegen rijden tussen naaldbomen en eucalyptus. Een pure verwennerij voor het oog en de neus. Maak ook een omweg naar de aanliggende stranden. Omringd door spectaculaire, zwarte rotswanden, zijn dit plekken die zeer in trek zijn bij surfers. Bovendien zullen de vele kleuren van de duinen en de weelderige begroeiing u betoveren, zodat u tenslotte helemaal verliefd wordt op deze schitterende regio van de Algarve.

Zie meer artikelen

Meer lezen