Europcar

Ongelooflijke bestemmingen in België zonder toeristen

Wilt u de drukte vermijden en enkele van de minder bekende toeristische bestemmingen ontdekken in België? Wij hebben een lijst samengesteld van leuke plekken voor een ontspannen dagje uit.

Of u deze plekken al eerder hebt bezocht of ervan hebt gehoord maar er nog nooit aan toe bent gekomen, u zult versteld staan van de verborgen schatten die België te bieden heeft.

De betoverende Lommelse Sahara

Een rustig natuurreservaat in Lommel, waar u kilometers van fantastische landschappen vindt en weinig toeristen. Wit zand en groene beplanting wisselen het water van het kristalblauwe meer af. Grote zandvlakten lijken op de uitgestrektheid van de Sahara, waarvan de naam van deze spectaculaire bestemming is afgeleid. Er zijn veel wandel- en fietspaden die u kunt volgen en als u dapper genoeg bent, kunt u zelfs een duik nemen in het verfrissende water van het meer!

De Japanse tuin van Hasselt, een oase van rust

Hebt u het gevoel dat u de drukte wilt ontvluchten en tijd wilt nemen voor reflectie? Rust en kalmte vindt u in de Japanse tuin van Hasselt. De stad Hasselt ligt op anderhalf uur van Luik, waar de grootste Japanse tuin van Europa ligt. Prachtige kleuren, indrukwekkende planten en kalmerende watervallen creëren samen een echte serene Japanse tuin waar u heerlijk kunt ontspannen.

De schoonheid van de Ardennen

Een ongerept stukje natuur in het zuidoosten van België, waar u de geschiedenis van België kunt ontdekken en tijd in de buitenlucht kunt doorbrengen. Deze betoverende regio heeft veel te bieden. U kunt de kinderen meenemen op een wandeling in de dichte bossen, langlaufen in de winter, met vrienden de beroemde Ardenner paté proeven met een Belgisch biertje en de historische kloosters en kastelen bezoeken die verspreid in de heuvels en valleien staan.

De universiteitsstad Leuven

Net buiten Brussel ligt Leuven, vol met bezienswaardigheden en niet te veel toeristen. Deze universiteitsstad is ideaal als u het ‘echte’ België wilt ontdekken met vrienden. De uitgebreide biercultuur (staat dit in verband met het aantal studenten in deze stad?) komt doordat het wereldberoemde merk Stella Artois in Leuven wordt gebrouwen. Bewaar een brouwerijtour tot het laatste en begin met het bezoeken van bezienswaardigheden. Enkele monumenten om te bekijken zijn de fantastische universiteitsbibliotheek, de bizarre totem (een sierlijke kever op een paal), de Grote Markt en de gotische Sint-Pieterskerk.

Schilderachtig en pittoresk Damme

Damme is een verborgen schat op slechts 6 km van Brugge maar nog niet ontdekt door toeristen. Als u een rustig dagje wilt, is Damme de plek om te verkennen. Een wandeling langs het met bomen omzoomde kanaal (gebouwd om de stad te beschermen) of even rondsnuffelen in een van de vele boekwinkels zal het verlangen naar een Belgische lunch in een van de vele restaurants zeker opwekken. Of u gaat gewoon heerlijk op een terras zitten om de wereld aan u voorbij te zien gaan onder het genot van een Belgische warme chocolademelk.

Kasteel Gravensteen

Houd uw kinderen bezig met verhalen van marteling en mysterie in het magische Kasteel Gravensteen in Gent (op 1 uur van Brussel). Als u van macabere verhalen houdt, dan heeft dit sprookjeskasteel er voldoende. Met martelkamers, donkere kelders en imposante torens heeft Gravensteen een opmerkelijke sfeer die u een inkijkje geven in de gruweldaden die hier in het verleden plaatsvonden.

De fascinerende grotten van Remouchamps

Houden uw kinderen van mysterie en avontuur? Dan is een ondergrondse boottocht in de grotten van Remouchamps, bij Luik, een perfect dagje uit. U begint met een wandeling van 1 km door de grotten naar de grote ‘kathedraal’, waar u de diepte van de aarde ingaat waar 1.000 jaar geleden mensen woonden. Gebruik uw verbeelding om te zien hoe jagers in deze koude en vochtige omgeving konden overleven. Het laatste deel van deze trip neemt u mee op ’s werelds langste ondergrondse rivier, de Rubicon van 700 meter, met adembenemende landschappen en onder andere een natuurlijke waterfontein.

Ervaar het surrealisme in het Klankenbos

Wilt u eens een heel andere ervaring voor uw kinderen? Dan zullen ze zich uren vermaken in het Klankenbos. Het openluchtmuseum bevat een reeks unieke kunstwerken die licht en geluid voortbrengen. Deze fascinerende bezienswaardigheid biedt nog veel andere geluidsgerelateerde activiteiten voor alle leeftijden, inclusief een muzikale speurtocht, spellen in het bos, een concert van takken en twijgen en tochten speciaal voor gezinnen.

Zie meer artikelen

Meer lezen