Europcar

Pak wat "Wild Wild Life" rond Sydney mee om je zakenreis wat meer pit te geven!

Couple Sitting On Field

In Australië draait het leven om de natuur en buitenactiviteiten. De waarheid is dat het land gezegend is met fantastische stranden, schattige dieren en prachtige landschappen. Dan zou het toch jammer zijn om alleen maar in het centrale zakendistrict te blijven hangen, nietwaar? Waarom rijd je niet met je huurauto naar een aantal fantastische plaatsen rond Sydney voor wat afleiding?

Je hebt zojuist een conferentie bijgewoond over de kwaliteitscontrole van handcrème 

Inderdaad, een pauze nemen van alle vochtmetingen is hoognodig. Rijd 36 km ten zuiden van Sydney, vlakbij Cronulla, om te ontspannen in het Royal National Park. Je kunt ofwel langs de met kliffen omzoomde kust trekken, door de eucalyptusstruiklanden wandelen, walvissen observeren, onder de watervallen in Wattamolla zwemmen, of de inheemse rotskunst bewonderen. 

Sir Bertram Stevens Dr, Royal National Park NSW 2233 

Friends Swimming In Sea

Een laptop meezeulen geldt niet als sport 

Wist je dat golf de hersenprestaties stimuleert? En dat het daarbij niet uitmaakt of je handicap 54 is, want de Coast Golf Club verwelkomt spelers van alle niveaus en ervaring. Gelegen in de zuidoostelijke buitenwijk van Sydney vind je Little Bay, op 16 km van het zakencentrum van de stad, biedt de locatie ook een prachtig uitzicht op de oceaan. De dramatische kliffen die uitkijken over de Botany Bay zul je zeker ook weten te appreciëren. 

1 Coast Hospital Rd, Little Bay NSW 

De enige vissen die je ooit bent tegengekomen, zijn die op je screensaver 

Bare Island ligt op slechts 17 km van Sydney en is door een houten brug verbonden met de buitenwijk van La Perouse. Toevallig is dit ook een snorkelparadijs waar je in kristalhelder water sprietige zeedraken, grijze verpleegsterhaaien, lederschildpadden, zeebarbelen, octopussen, denappelvissen, rode indianenvissen en zoveel meer kan tegenkomen…

Bare Island, NSW 

Hikers Jump On Rocky Pacific Coast.

Je bent een antropoloog die vastzit in de sleur van een zwart pak

Op maar 28 km ten noorden van Sydney ligt het Ku-ring-gai Chase National Park, dat vol zit met Aboriginal erfgoed, met een symfonie van schilderachtige schoonheid. Je hoeft maar een korte wandeling door de bush te maken om de Aboriginal Heritage-wandeling te vinden, inclusief bezichtigingen van rotstekeningen en handafdrukken gemaakt door het Guringai-volk. 

Bobbin Head Rd, NSW 

Ergens diep van binnen weet je dat hard werken overschat wordt 

Wie heeft er nog niet gehoord van het beroemde Bondi Beach, op 9 km van Sydney? Het is tijd om je een weg te banen naar het zuidelijke uiteinde van het strand, waar de Bondi Icebergs Club iets unieks te bieden heeft. Beeld je een zoutwaterzwembad in met oceaanwater vanwaar je naar de uiteenspattende golven kunt kijken. Tegen een kleine vergoeding kun je in het grote zwembad zwemmen of ontspannen op het 150 m2 grote zonnedek.

1 Notts Ave, Bondi NSW 

 

 

Zie meer artikelen

Meer lezen