Europcar

De Duitse roadtrip die je van je dieet laat afstappen

Street Food: Friends Eating At Festiva In Front Of Food Truck

Duitsland is de thuishaven van vele grimmige filosofen, imposante kastelen, langbenige topmodellen en majestueuze bossen. Als je hebt besloten om op een leuke roadtrip te gaan om dit prachtige land te ontdekken, wil je natuurlijk ook kennismaken met de nationale obsessie: de worst! Lees in onze gids waar je de beste curryworsten kunt proeven en vergeet groenten (behalve aardappelen).

Hier wat leuke weetjes en cijfers over worst

Wist je dat er 1500 soorten Duitse worsten zijn? De bockworst, het Weense worstje, de bloedworst, de cervelaworst, de braadworst, de witte worst, de Brühworst en de nationale worst, de curryworst. Volgens de legende is de curryworst na de Tweede Wereldoorlog uitgevonden door Herta Heuwer, toen ze een mengsel van ketchup, een scheut Worcestershiresaus en kerriepoeder over de frietjes gooide. Tegenwoordig worden er in de Duitse hoofdstad jaarlijks 70 miljoen curryworsten gegeten en in het hele land maar liefst 800 miljoen. Volg dus de curryworstroute en pak een paar cheatmaaltijden mee!

Woman Receiving Order At Food Truck

Houd het voor je allereerste curryworst bij het origineel

Je eerste curryworstproeverij zou moeten plaatsvinden in de stad waar deze werd uitgevonden, namelijk in Berlijn. Je kan de curryworst hier eten bij kraampjes op straat, die imbiss heten, waar klanten meestal aan hoge tafels eten. Als je liever zit, heeft de Konnopke’s Imbiss, de oudste imbiss in de stad, een mooi terras met stoelen. Hun knapperige curryworst wordt geserveerd in een rechthoekige kartonnen bordje en je kunt zelf kiezen hoe scherp je de saus wil hebben. De service is snel, het eten is goedkoop en de menu’s zijn ook in het Engels beschikbaar. Als je je buikje vol hebt, kun je de Prenzlauer Berg verlaten en je naar de vlooienmarkt in het Mauerpark begeven, met zijn bohemienbuurt vol bars waar je tot in de late uurtjes kunt dansen in Berghain, de iconische technoclub. Het zou echter jammer zijn om je reis voort te zetten zonder een tussenstop in het Deutsches Currywurst Museum, (we kid you not), volledig gewijd aan de geschiedenis van de worst.

Schönhauser Allee 44a 

Voor je veganistische vriend die van comfortfood houdt

Ga naar Dresden. De stad is een verborgen parel die alleen al vanwege zijn architectuur een bezoek waard is. Zorg ervoor dat je door de oude binnenstad, langs het historisch centrum en het koninklijk paleis wandelt. En pak ook wat frisse lucht mee langs de oevers van de rivier de Elbe of geniet van het prachtige panorama van het zandsteengebergte van de Elbe. Om je wandeling af te sluiten, ga je terug naar de stad en begeef je je naar Curry & Co, een imbiss die een smakelijke curryworst biedt, geserveerd op tafels waar een gat in zit waar de zak frietjes perfect in past. En voor iedereen die niet van vlees houdt, is er de gerookte veganistische worst. Deze wordt wel geserveerd met een kleine waarschuwing: de kruidige saus is zo heet dat je er tranen van in je ogen zal krijgen. Je bent gewaarschuwd!

Louisenstr. 62

A Woman Enjoying Streetfood With Her Partner

Voor een fastfoodtraktatie voor (of na) een avondje stappen

Tijd om Bochum te ontdekken, een stad op ongeveer 50 km van Düsseldorf. Begin je avond in het Dönninghaus, de perfecte plek om je smaakpapillen op te warmen voordat je uitgaat. De worst is het belangrijkste onderdeel van de maaltijd en is naar verluidt de beste van het Ruhrgebied. Gecombineerd met een verslavend lekkere huisgemaakte saus die behoorlijk pittig kan zijn, kost deze heerlijke curryworst met frietjes en mayonaise slechts € 4. De volgende dag: chillen in Bochum en genieten van een cultureel uitstapje. Het Zeiss Planetarium, de Moritz Fiege Brouwerij of het Kunstmuseum Bochum, het plaatselijke kunstmuseum mag je zeker niet missen.

Brückstraße, 49

Als je je onder de lokale bevolking wilt begeven

In Witten, dicht bij de stad Dortmund, en op slechts 15 minuten rijden van Bochum, ga je naar de favoriet onder de lokale bevolking, Eddi’s Durst und Wurst, waar Eddi en zijn zoon hun heerlijke curryworsten op een plastic bord serveren. Verwacht een grote portie mayonaise en een zelfgemaakte saus op de frietjes, waarvan sommigen zelfs beweren dat het de beste ter wereld is. Houd de goede stemming erin en rij naar het zuiden, naar de Berger-Denkmal memorial. De locatie en het fantastische uitzicht over de Ruhr is niet te overtreffen. Ben je meer een shopliefhebber dan een natuurliefhebber, dan kun je jezelf een beetje shoppen gunnen in het Ruhrpark winkelcentrum waar je misschien wel precies de trui vindt waarnaar je op zoek was. 

 

Meer artikels

Meer artikels