Europcar

De levensreddende checklist voor een zakelijke afspraak

Je voorbereiden op een zakelijk meeting kan erg stressvol zijn. Als je niet lenig genoeg bent om vooraf wat yoga te doen om je te kalmeren, dan hebben we hier een aantal praktische tips om je te helpen jezelf voor te bereiden en de situatie vakkundig aan te pakken terwijl je in je huurauto naar de vergadering op weg bent. 

Bevestig je afspraak een dag van tevoren

Heb je ook wel eens van tevoren een nachtmerrie waarbij je (naakt) naar een vergadering rijdt en in het verkeerde gebouw terechtkomt? Je zou niet willen dat dit in het echte leven gebeurt, toch? Stuur daarom gewoon een e-mail zodat je zeker weet dat je op het juiste moment op de juiste plaats bent.

Controleer het brandstofniveau van je auto

Noem ons maar voorzichtig, maar als je op weg bent naar de vergadering van je leven, wil je zeker niet zonder benzine komen te zitten. Je kunt daarmee nooit voorzichtig genoeg zijn. 

Zoek de dichtstbijzijnde koffiezaak in de buurt van de vergaderlocatie

Lees verder, dan begrijp je waarom.

Kies van tevoren wat je gaat dragen

Wat als er een ketchupvlek op je geluksjasje zit of als je favoriete jurk nog steeds in de kast bij je beste vriendin hangt? Dan heb je een back-up plan nodig.

Haal eindelijk eens dat nieuwe strijkijzer uit de doos

Omdat je er gewoon niet uit wilt zien alsof je in je auto hebt geslapen! Je moet ook niet gestudeerd hebben om te strijken, het enige wat je nodig hebt, is dat nieuwe strijkijzer. 

Zorg voor een goede nachtrust

Misschien moet je daarvoor jouw maandelijkse pokeravond een keer uitstellen maar dan ben je de volgende ochtend wel helemaal fris en fruitig.

Aankleden na het ontbijt

Hier kun je natuurlijk om lachen maar weet je zeker dat je een koffievlek wilt riskeren op dat overhemd dat je net zo trots gestreken hebt?

Controleer de status van je batterij van je computer en telefoon

Tijdens het verzorgen van je mooie baard, laad je tegelijkertijd alles op wat er opgeladen kan worden. Je wilt niet dat je computer tijdens een presentatie waaraan je weken hebt gewerkt plots uitvalt. En neem je auto-oplader voor jouw huurauto mee zodat je ook tijdens de rit ernaartoe kunt opladen!

Houd het beschaafd qua parfum

Tenzij je constante niesbuien wilt veroorzaken bij de persoon voor je, die je dat ongetwijfeld niet in dank zal afnemen.

Zorg dat je er wat vroeger bent

Luister nu eens een keer naar je overbezorgde moeder. Wat als er een file is? Niets is stressvoller dan in je huurauto te zitten en bang te moeten zijn dat je te laat komt. Geef jezelf ruim de tijd door vroeg te vertrekken en kom dan op je bestemming aan zonder angstzweet in je gezicht, onder je oksels en op je handen.

Acclimatiseer

Nu is het tijd om naar de koffiezaak te gaan die je de dag ervoor hebt uitgezocht. Ga zitten en neem een slokje koffie, thee, koolsap (waar je dan ook maar blij van wordt) en bereid de vergadering nog een laatste keer voor. Controleer nog een laatste keer of je mascara goed zit, neem een pepermuntje en ga ervoor…

Meer artikels

Meer artikels