Europcar

10 gespreksideeën wanneer je met een klant vastzit in het verkeer

Met een klant in een auto opgescheept zitten, hoeft niet lastig of saai te zijn. Hier zijn onze suggesties om de stemming op te beuren en de tijd gezellig door te brengen wanneer je in je huurauto zit.

Gok op de kinderen

Een geweldige manier om raakvlakken te zoeken; Hopelijk is jouw klant trots op zijn kinderen en zal hij uitvoerig uitweiden over hun prestaties. Maar frons niet met de wenkbrauwen als hij opschept over de passie van de jonge Kevin voor kevergevechten.

Politiek is een no go, cultuur kan wel

Net als bij een kerstdiner, wil je geen gevoelige kwesties over politiek of religie aansnijden. Het is gewoon iets dat lastig en gevoelig ligt. In plaats daarvan kan je gedachten uitwisselen over het laatste boek dat jullie hebben gelezen of de laatste serie die jullie hebben gezien. Je bent het daarover misschien niet met elkaar eens maar het loopt dan tenminste niet uit de hand. 

Deel goede herinneringen

Ongeacht leeftijd, geslacht of haarkleur hebben we dat ene ding gemeen: deplanning van de volgende vakantie. Vraag hen naar hun toekomstplannen, ongetwijfeld zal er een brede glimlach op het gezicht verschijnen. En als ze nog geen vakantieplannen hebben dan kun je het nog altijd hebben over hun beste vakantie ooit. Iedereen houdt er immers van om dierbare herinneringen te delen. 

Omarm de “Meow Generatie”

Als je klant jong genoeg is om te weten wat een meme is, kun je het misschien hebben over de laatste viral video, meme of GIF die je hebt gezien. Dan word je gelijk een stuk cooler. 

Wees bereid om verrast te worden

Wat is je hobby? Dat is nog zo’n ander veilig gespreksonderwerp. Waarschijnlijk is je autogenoot gevleid door jouw interesse en misschien kom je wel te weten dat de ietwat stijve persoon naast je in zijn vrije tijd fanatiek aan hondendressuurwedstrijden meedoet. 

Vraag hen naar hun persoonlijke smaak

Afhankelijk van de relatie die je met deze klant hebt, kun je hem of haar gekke vragen laten beantwoorden, iets waardoor je allebei gaat lachen. Rolling Stones of Beatles? Ananas op pizza: ja lekker, of totale onzin?

Praat in een auto over auto’s

Het hoeft niet technisch te zijn, maar je kunt ze vertellen over een roadtrip die je onlangs hebt gemaakt toen je een auto huurde in Griekenland, en je kunt ze vragen naar de eerste auto die ze kochten toen ze nog student waren. 

Praat over eten

Eten is een geweldig gespreksonderwerp want iedereen houdt wel van eten, toch? Vraag hen naar hun favoriete recept, hun favoriete restaurant, of het slechtste eten dat ze ooit hebben geproefd.

Je mag best wat opscheppen

Stel dat je door Praag rijdt en je bent toevallig een architectuurliefhebber. Vertel ze dan over het Kinsky Paleis of de artistieke betekenis van de Čechův Brug. Daarmee zullen ze niet alleen een ander aspect van jou te zien krijgen, maar hebben ze ook een interessant verhaal te vertellen wanneer ze weer thuis zijn.

Maak ze aan het lachen

Praten over het laatste nieuws, kan soms dodelijk saai zijn. Om het licht te houden, kan je ongebruikelijk nieuws en grappige verhalen die je de laatste tijd hebt gelezen, zoals deze, met hen delen: “Feminist verstoort de voedertijd van het varken van de psychiater“. Wie moet daar nu niet om lachen? 

Zie meer artikelen

Meer lezen