Europcar

5 tips voor groener rijden en een beter gevoel

Het is vrij gemakkelijk om uw invloed op het milieu achter het stuur te verbeteren. Hierdoor zult u zich beter voelen, net als uw portemonnee.

Women In Car Rideshare In City Of Los Angeles

Verkeer is uw aartsvijand

Vast staan in het verkeer is niet alleen irritant, het creëert ook meer CO2. Laat u uw motor 20 seconden draaien, dan wordt er al meer brandstof verbruikt en uitgestoten dan als u de motor uitschakelt en vervolgens opnieuw start. Vergeet ook de vele apps niet waarmee u het drukke verkeer kunt omzeilen. En mocht u toch in een file terechtkomen, zet hem dan in zijn vrij en heb geduld.

Rustig aan met de A/C

Nog een nuttige tip. Gebruik de airconditioning met mate en open de ramen zo nu en dan. Iedereen in de auto zal blij zijn met de frisse lucht die voor verkoeling op de rode gezichten zorgt. Als u de auto parkeert, gebruik dan een plek in de schaduw en bedek de voorruit om uw auto koeler te houden.

Haast is vervuilend

Laat overhaast rijgedrag achterwege: een andere uitstekende manier om benzine te sparen is het vermijden van plots optrekken en stoppen. U wilt zich ook aan de maximumsnelheid houden, dus gebruik indien mogelijk de cruise control van uw auto. Wist u dat uw brandstofbesparing met 15% vermindert als u sneller dan 89 kilometer per uur rijdt?

Hoe meer, hoe beter

Ooit gedacht aan carpoolen? Het is een uitstekende manier om andere mensen te leren kennen. Ze zullen u eeuwig dankbaar zijn dat u hen een reis in overvol openbaar vervoer hebt bespaard. En u kunt uw nieuwste playlist “Geluidseffecten van de zee” laten horen. Wie weet vinden ze dat leuk!

Zorg extra voor uw banden

Gelukkig krijgt u een voertuig met de juiste druk in de banden als u bij ons een auto huurt. Alleen dat al levert een brandstofbesparing op van 3% ten opzichte van te zachte banden.

Dit betekent dat het belangrijk is dat u uw banden verzorgt, vooral bij lange afstanden. Ga zo nu en dan naar een tankstation om de bandendruk te controleren en pomp er wat lucht in tijdens uw koffiepauze. Iedereen heeft zijn eigen frisse lucht nodig!

Zie meer artikelen

Meer lezen