Europcar

Alles Weten Over Autorijden In Australië

Een bezoek met de auto aan Australië, een land van uitgestrekte vlaktes, even prachtig als gevarieerd, is een waar genot. Wat een gevoel van vrijheid geeft het immers, om kilometers te maken, met schitterende landschappen, zover het oog reikt. De regelgeving voor autorijden verschilt echter van die, welke in de meeste Europese landen van kracht is. Het eerste wat opvalt, is dat men links rijdt , en rechts inhaalt.

Welk rijbewijs?

Om auto te mogen rijden, moet u een internationaal rijbewijs hebben. Deze stap, die bestaat in het vertalen van uw nationale paspoort, is gratis, en moet vóór uw reis genomen worden. Dit document geeft u de bevoegdheid rond te rijden, en een voertuig te huren, vanaf 18 jaar.

Streng bestrafte overtredingen van de snelheidslimieten

Let er, met respect voor de verkeersregels, op, dat de maximum snelheid 50 km/uur is in de stad, en 110 km/uur op de hoofd- en snelwegen. Een bewegwijzering zorgt ervoor, dat u regelmatig geïnformeerd wordt over de niet te overschrijden snelheid. Wees op uw hoede, want geen enkele snelheidsovertreding is toegestaan, en de boete is niet mis.

Hoeveelheid alcohol: nultolerantie voor beginnende bestuurders

Net zoals voor de snelheid, geldt een zeer strenge wet met betrekking tot het rijden met een glaasje op, en een overtreding wordt streng bestraft. Ten aanzien van beginnende bestuurders van 18 tot 21 jaar geldt een nultolerantie. Voor volwassenen, ouder dan 21 jaar geldt een limiet van 0,5 g.

Een bewegwijzering voor parkeren die u zich eigen moet maken

De bewegwijzering voor parkeren is anders dan de onze en kan lastig te ontcijferen zijn. Bezoek de website van de overheid om de borden te leren. Het betalen via een parkeerautomaat zal u bekend voorkomen.

Zie meer artikelen

Meer lezen