Europcar

Met de auto naar festivals in europa (en Australië)

Het festivalseizoen komt eraan. De ene is op zoek naar de beste muzikale line-up, de andere naar een reëel bestaand luilekkerland en nog anderen willen gewoon een nieuwe culturele ervaring opdoen. Maar wat je ook zoekt, twee dingen staan vast. Ten eerste: om op een festival te raken, moet je je verplaatsen. Ten tweede: je zal zonder enige twijfel nieuwe vrienden maken. Waar wacht je nog op? Hieronder vind je ons overzicht van de uniekste festivals. De sleutel in het contact en hop, weg ben je!

VIVID

Datum: van 22 mei tot 8 juni

Waar: Sydney

Waarom moet je erbij zijn? Vivid combineert lichtshows, lezingen en muziek. Verwacht je aan caleidoscopische beelden en schaduwspelen geprojecteerd op beroemde gebouwen zoals het Sydney Opera House – gratis! Onder de muzikale acts vinden we dit jaar Morrissey, The Bad Plus en Pharaoh Sanders. De lezingen, die geboekt staan als ‘ideeën’, gaan over technologische en creatieve innovaties: in de stijl van de Ted Talks. De evenementen vinden plaats op verschillende locaties: wanneer je er een aantal bijwoont, heb je dus meteen al een groot deel van Sydney gezien.

Meer info: www.vividsydney.com

Het dichtstbijzijnde verhuurkantoor is op de luchthaven van Sydney, Terminal Buildings, 2020, Australië

MARGRET RIVER GOURMET VILLAGE

Datum: van 20 tot 22 november

Waar: Margret River, Australië

Waarom moet je erbij zijn? Gourmet Village is pas aan de vierde editie toe, maar is al een belangrijke datum geworden in de jaarkalender van culinaire lekkerbekken. Nergens anders vind je beboste landschappen, wijngaarden en stranden zo dicht bij elkaar. Geniet van verse streekproducten, topwijnen, barbecues op het strand en surfen. Vorig jaar kon je de gastronomische talenten bewonderen van Adriano Zumbo (beroemd voor zijn levensgrote peperkoeken huisjes), Heston Blumenthal en Claude Bosi, die bovendien hun geheimen prijsgaven in vraag- en antwoordsessies met het publiek. Zorg wel dat je genoeg cash op zak hebt, want er is in de wijde omtrek geen stad te bekennen – en kom met een lege maag, want dit is een non-stop eetfestijn!

Meer info: www.gourmetescape.com.au

Huur je wagen op de luchthaven van Perth, T1/T2 Arrival – Go to International, Perth, 6104 Australië

BESTIVAL

Datum: van 10 tot 13 september

Waar: RobinHillCountryPark op het eiland Wight

Waarom moet je erbij zijn? In de Britse festivalkalender neemt Bestival een speciale en telkens weer verrassende plaats in. Muziek is de kern van het gebeuren, maar de dress code voor de 50.000 aanwezigen luidt ‘verkleed jezelf!’ Als je in gezinsverband komt, zullen je kids een wonderland vol avonturen aantreffen. Je moet wel de ferry nemen vanuit Engeland, dus de ideale manier om te gaan is met de auto.

Meer info: www.bestival.net

Huur een auto op de luchthaven: London Heathrow Airport (LHR), Northern Perimeter Road West, Hounslow, Londen TW6 2QD

FESTIVAL VAN AVIGNON

Datum: van 4 tot 25 juli

Waar: Avignon, Frankrijk

Waarom moet je erbij zijn? Hou je van theater? Dan zal je genieten van de volledige transformatie van de stad Avignon in een gigantisch toneelpodium. Dit festival is het nec plus ultra voor eigentijdse podiumkunsten. En de Franse zouden de Fransen niet zijn als er geen controversiële en provocerende stukken speelden. Naast het officiële circuit in theaterzalen, kerken, auditoria en pauselijke paleizen wordt er ook in de straten overal opgetreden. En naast theater kan je ook van dans, mime, muziek en tal van andere kunstvormen genieten.

Meer info: www.festival-avignon.com

Je kan je wagen huren in het station:  Gare TGV, Place de l’Europe, 84000 Avignon, Frankrijk

DONAUINSELFEST

Datum: van 26 tot 28 juni

Waar: Donau eiland, Wenen – Oostenrijk

Waarom moet je erbij zijn? Dit is het grootste festival ter wereld! Miljoenen feestgangers komen elk jaar samen op het grootste festijn van de planeet, op een eiland van 6,5 kilometer. De line-up bestaat uit een menigte Oostenrijkse en internationale artiesten. Om de zaken in de hand te houden werd een huisreglement opgesteld, maar omdat iedereen daar is om zich te amuseren en te genieten van de gratis optredens, zijn er zelden problemen.

Meer info: https://2015.donauinselfest.at

Het dichtstbijzijnde verhuurkantoor is in het hoofdstation van Wenen, Am Hauptbahnhof 1 EG 154, 1100 Wenen, Oostenrijk

MACERATA OPERA FESTIVAL

Datum: van 17 juli tot 19 augustus

Waar: Macerata, Italië

Waarom moet je erbij zijn? Prijs jezelf gelukkig als je in Macerata bent: van een opera genieten onder de blote sterrenhemel in de legendarische Sferisterio Arena is een unieke belevenis. Elke editie draait rond een centraal thema, en dit jaar wil het festival een portret schetsen van de Italiaanse cultuur. Je krijgt de keuze tussen vier opera’s: Rigoletto, La Bohème, Cavalleria Rusticana en Leoncavallo’s Pagliacci, alle met orkestrale begeleiding en topacteerwerk. Streep ‘een opera bijwonen in een openluchtarena’ maar door op je verlanglijstje.

Meer info: http://www.sferisterio.it/macerata-opera-festival-2015/?lang=en

Huur een auto in Via Roma, 259/A, 62100 Macerata, Italië

Zie meer artikelen

Meer lezen