Europcar

Ski: welk extra materiaal voorzien voor je huurauto?

Winter Road In The Morning

Wanneer het ski-seizoen terugkomt en je beslist heb om een dag op avontuur te gaan met de familie of een groep vrienden in de bergen, zal vooraf plannen u stress en vertragingen besparen. Hier zijn een aantal handige auto accessoires die nuttig kunnen zijn. Gelieve deze te vragen tijdens het boeken met Europcar.

Best Friends Having Fun Together Preparing Car For Ski And Snowboard At Mountain Trip Friendship Hangout Concept With Young People Loving Winter Sports Travel Vintage Desaturated Contrast Filter

Winterbanden

Deze banden zijn speciaal voor het winterseizoen ontworpen. Winterbanden bieden een betere grip gedurende de hele reis. Meer grip leidt tot een betere wegligging in winterse omstandigheden zoals ijs, sneeuw en zelfs papsneeuw.

Sneeuwkettingen

Wie met de auto in de winter de bergen in gaat, waar de sneeuw zich zonder waarschuwing snel ophoopt, kan niet zonder sneeuwkettingen. In combinatie met winterbanden zorgen sneeuwkettingen voor voldoende grip op de weg om ook steile hellingen te nemen. Monteer uw sneeuwkettingen eerst thuis zodat ze klaar zijn om te gebruiken wanneer u ze nodig hebt

Skidragers

Skidragers zouden verplicht moeten zijn voor iedereen die van skiën houdt. Hoewel de achterbank in de meeste auto’s naar beneden in een 60/40 of 70/30 verhouding geklapt kunnen worden, is dit toch niet de ideale manier om uw ski’s te vervoeren. Uw ski’s op deze manier in de auto proppen, kan ze beschadigen, maar ze kunnen ook rondvliegen tijdens een autongeluk. Voor een paar euro’s meer, aarzel niet om een skidrager te vragen, een betere bescherming van uw apparatuur en uw passagiers te waarborgen.

Zie meer artikelen

Meer lezen