Europcar

Stedentrip in België

Istock 530589862 Resultat Copie

Verscheidenheid is een belangrijk kenmerk van dit land, wat een stedentrip naar een Belgische stad erg verrijkend kan maken. Om je even te laten onderdompelen in het Belgisch gevoel, brengen we drie steden in de kijker: Brussel, Brugge en Spa.

Brugge: historische schoonheid aan het water

De hoofdstad van West-Vlaanderen heeft als bijnaam: “het Venetië van het noorden”. Wie een boottochtje maakt over de Brugse reien, zal kunnen wegdromen tot enkele eeuwen terug in de tijd. Het middeleeuwse stadscentrum is zo indrukwekkend, dat je het niet snel zal vergeten. Niet voor niets maakt de historische binnenstad deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Hoogtepunten zijn onder meer de toren van het Belfort op de Brugse markt, het Stadhuis en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Een absolute aanrader is om een tochtje te maken met de paardenkoets door de magnifieke binnenstad.

Een stedentrip naar het bruisende Brussel

Deze kosmopolitische stad is een broeinest van verschillende culturen en talen, wat zorgt voor een onbetwistbaar internationaal karakter. Tegelijk heeft de stad ook haar traditionele plekjes, zoals gezellige volkse wijken waar nog het oude kleurrijke Brussels dialect gesproken wordt. Als hoofdstad van het surrealisme biedt Brussel een uitgebreide kunstcollectie in haar talrijke musea. Ook kan je de stijlvolle art nouveau her en der herkennen aan de statische Brusselse herenhuizen.

Stedentrip naar het sublieme Spa

Spa is een wereldberoemd stadje dankzij de ontdekking van het geneeskrachtige bronwater. Als kuuroord aan de rand van de Ardennen is Spa de ideale pleisterplaats om te herbronnen en te genieten van prachtige landschappen. In deze leuke stad kan je ontspannen dankzij een deugddoende wellnessbehandeling in de thermen van Spa of een bezoekje brengen aan de bottelarij van het Spawater. Voorts is ook een bezoekje aan de Koninklijke Villa en het Casino van Spa zeker de moeite waard.

Zie meer artikelen

Meer lezen