Europcar

Verkeersregels in België: wat u moet weten

Highway And Wind Turbines

U hebt besloten om de volgende vakantie of dit weekend naar het “Vlakke Land” te gaan. België, het land met een typische humor en zelfspot, heeft ook veel te bieden op het gebied van cultuur, erfgoed en gastronomie, die rijk en gevarieerd zijn. Om volop van deze rijkdom te genieten, is de auto het ideale vervoersmiddel: een route langs abdijen, van Vlaanderen tot Wallonië, van stad naar stad; er zijn vele manieren om het land te verkennen. En als bonus: de snelwegen zijn gratis. Dus huur een auto bij Europcar, voor een comfortabele en rustige reis. Maar voordat u op vakantie gaat, vergeet niet dat men hier rechts rijdt!

Enkele voorwaarden om geheel legaal achter het stuur te mogen zitten in het Vlakke Land

Belangrijk: om in België auto te mogen rijden, moet men minstens 18 jaar zijn en een geldig Belgisch of Europees rijbewijs kunnen tonen.

Voor niet-Europeanen is er een lijst van erkende rijbewijzen te vinden op de site http://mobilit.belgium.be/

Europese snelheidslimieten

Afhankelijk van waar u rijdt, moet u ook uw snelheid aanpassen: 50 km/u in de bebouwde kom, 90 km/u buiten de bebouwde kom en 120 km/u op de snelweg.

Let op uw alcoholgebruik

Hoewel het Belgisch bier bekend staat om zijn smaak, kan het alcoholgehalte nogal verrassen (Delirium heeft 8,5% bijvoorbeeld), en vergeet niet dat het alcoholpromillage in het bloed niet boven de 0,5g/l mag uitkomen. De standaard inhoudsmaat is een glas van 25 cl. Als u nog moet rijden, houd er dan rekening mee dat u met een enkel biertje al snel boven het maximale alcoholpromillage uit kan komen.

Regels voor parkeren die u niet licht moet nemen!

Tenslotte moet u weten dat de regelgeving rond parkeren in België behoorlijk streng is. Daarom is het aan te raden in een van de vele parkeergarages te gaan staan, of in een duidelijk aangegeven zone, of beter nog: advies te vragen aan de inwoners!

Zie meer artikelen

Meer lezen