Europcar

Wat is er in 1 uur te doen in… Madrid?

Op zakenreis in de Iberische hoofdstad heeft u nog een of twee uurtjes over voordat u naar het hotel gaat, of in uw vliegtuig springt in Barajas? Dit is een kleine gids met de belangrijkste plekken in de stad van de Móvida.

Ontdek te voet het historische centrum

Het is heel goed mogelijk om in een paar minuten in het centrum van Madrid te komen. Begin uw zwerftocht bij de Puerta del Sol, het grote plein met het standbeeld van een beer die in een Aardbeiboom klimt, de symbolen van de stad. Ga vervolgens naar de calle Mayor, de centrale historische slagader, die u verder leidt naar de historische plek die u onder geen beding mag missen: de Plaza Mayor. Daar kunt u de typische geuren opsnuiven van de markt San Miguel, die daar net achter ligt.

De Mόvida op het terras

De Madrileense pleinen zijn ideaal voor een eetpauze om bij te komen en te genieten op een terras. Als u zin heeft in zoete gerechten, bestel dan een Chocolate con churros, een typische, heel dikke chocoladedrank met churros. Als u echter meer zin heeft in iets hartigs, geniet dan van de heerlijke tapas voor een heel redelijke prijs. Als begeleiding test u de tinto de verano, het alternatief voor de eeuwige sangría, en u zult verbaast zijn.

Stop een paar Iberische lekkernijen in uw bagage, een veilige investering

U heeft het al begrepen, lekker eten is een integraal onderdeel van het dagelijks leven van de Madrilenen, en het zou jammer zijn als u niet zou genieten van de rijkdommen van de stad in termen van gerechten van een onvergelijkbare kwaliteit.

de Iberische afgesneden ham blijft opmerkelijk lang goed en kan onder vacuüm makkelijk meegenomen worden in uw bagage. Een van de beste adressen van de stad: Enrique Tómas, Calle Tetuan, 19

U vindt hier noga van een eveneens opmerkelijke kwaliteit in de buurt van de Plaza Mayor (Turrones Vincens, Calle Mayor, 43, zijn onvergelijkbaar).

Zie meer artikelen

Meer lezen