Europcar

Wat is er te doen in 1 uur in… Berlijn?

Tijdens uw zakenreis, tussen twee afspraken in, voordat u verder rijdt of in het vliegtuig springt op Tegel, heeft u bij toeval nog een uurtje over. Profiteer ervan door er het meest uit te halen en om enkele facetten van de Duitse hoofdstad te ontdekken, haar manier van leven, haar architectuur… Onze aanbevelingen voor een geslaagd bliksembezoek.

De hoogte in met de Fernsehturm

Geniet van het uitzicht rondom over de hele stad van een hoogte van 368 meter bovenin de televisietoren van Berlijn, het hoogste monument van Duitsland. Middenin de wijk Mitte, in het hart van de stad, kunt u bovendien rondzwerven door de kleine straatjes met winkels en heel hipster restaurants.

Tip: reserveer uw kaartje een of twee uur van tevoren op de officiële site om lange rijen te omzeilen.

Berlin Street food calling

In Berlijn kunt u overal eten uit het vuistje voor een heel redelijke prijs.

De twee specialiteiten van het streetfood-gebeuren in de Duitse hoofdstad passen zo goed bij elkaar met hun borderline karakter, dat u ze absoluut moet proberen:

De Berlijnse Döner sandwich met Turkse invloeden is nergens mee te vergelijken. De smaak van het malse vlees en de gevarieerde groenten (in het bijzonder de variant Dürüm) geven u een voldaan gevoel, voor een heel redelijke prijs. De puristen zijn het met elkaar eens: in de Donaustraβe, in de wijk Neukölln, vindt men de lekkerste.

De currywurst, tweede foodesque instituut van Berlijn, is typisch Duits: dit gerecht van worst met een gekruide saus kan overal gegeten worden, staande, vaak midden op straat. De straatverkopers van Alexanderplatz weten hoe ze uw smaakpapillen kunnen verwennen.

Voor een ervaring uit vroeger tijden vertrouwt u op Ampelmann

De symbolen van Berlijn? De beer, de televisietoren, maar dat niet alleen: de Ampelmann, letterlijk “licht-man” zijn overal te zien op de Berlijnse verkeerslichten en zijn een restant van de signalering uit te tijd van Oost-Duitsland, met hun karakteristieke vorm en hoed.

Maak een rondje in de Flagship store die aan hen is gewijd, vlakbij de Brandenburger Tor, u gaat daar niet weg met lege handen! Ampelmann Flagship Store, Unten den Linden 35, 10117 Berlijn.

Zie meer artikelen

Meer lezen