Europcar

De beste trattoria-reis voor foodies

Wanneer je met de huurauto door Lombardije rijdt, ontdek je prachtige meren, middeleeuwse steden en majestueuze bergen. Maar je kunt niet de wegen van de noordelijke regio van Italië verkennen zonder ook te genieten van de keuken, een van de beste ter wereld. Dat betekent dat je naar een trattoria moet gaan, een typisch restaurant waar lokale gerechten tegen voordelige prijzen worden aangeboden. 

Jouw volgers moeten op de hoogte blijven van hoe geweldig je leven is

Na een paar supernatuurlijke selfies voor de Duomo, de Scala en het Laatste Avondmaal kun je in één ruk door naar Antica Trattoria della Pesa, dat een van de oudste restaurants in Milaan is. Deze familie-trattoria serveert een heerlijke “Ossobuco” in een prachtige antieke omgeving. Wat je keuze ook zal zijn, alles ziet er overheerlijk uit, zelfs zonder filter. 

Viale Pasubio 10, Milaan 

Je wilt ook de inwendige mens verzorgen

Als door Varese wandelen, de thuisbasis van de Sacro Monte di Varese (“de Heilige Berg van Varese”) net wat te veel van het goede is, kun je in je huurauto stappen en in een halfuur naar het bergdorpje Jerago rijden. Bij Vecchia Osteria Monte Rosa zorgt de Bistecca alla Fiorentina ervoor dat je bijna flauwvalt van genot terwijl je stiekem de bovenste knoop van je broek losmaakt.Via Indipendenza 34, Jerago Con Orago

Vergeet de kantinelunches die je het hele jaar door al eet

Je wilt ook wel door Como rijden en langs het meer om een bepaalde beroemde, grijsharige filmster te spotten. Mocht je hem nu niet tegenkomen, dan kun je je teleurstelling bij Antica Trattoria del Risorgimento van je af eten. In deze afgelegen trattoria kun je genieten van asperges met Parmezaanse kaas en sappige gnocchi terwijl je in een roddelblad leest over deze beroemde grijsharige acteur.
Via Sant’Abbondio 8, Azzano di Mezzegra

Reizen zonder je door quinoa-geobsedeerde vriendje

Bel hem om hem te vertellen dat de middeleeuwse Città Alta in Bergamo een absolute mustsee is. Je stuurt hem foto’s van de Basiliek van Santa Maria Maggiore. Daarna kun je genieten van de lokale keuken in Trattoria d’Ambrosio. Helaas heb je, net op het moment dat je Casoncelli alla bergamasca eet, vreemd genoeg geen verbinding meer.

Via Broseta, 58, Bergamo

Je hebt een quarter-life crisis en eten is goed voor de ziel

Je moet nadenken over de zin van het leven in de Capitolino tempel in Brescia. Daar kun je mijmeren over het bestaan terwijl je naar een Culatello (een lokaal type ham) aan het plafond van Trattoria Buca staart. 

Viale della Stazione, Brescia

Je leest een serieus onderzoek dat beweert dat het eten van pasta je kan helpen gewicht te verliezen

Wie weet er dat Mantua omringd is door kunstmatige meren en prachtige landschappen? Maar de enige reden dat jij erheen gaat, is omdat het in 2017 werd verkozen tot Europese hoofdstad van de gastronomie. Dus waarom begin je niet aan je koolhydratendieet bij Trattoria La Stella met de hemelse Tortelli alla zucca?

Via della Libertà, 129, Soave Di Porto Mantovano

Je hebt geen tijd om een gezonde maaltijd te koken

Het is tijd voor een echte lunch in Antica Trattoria Ferrari in Pavia, een stad die bekend staat om zijn oude rode bakstenen kerken. In dit rustieke restaurant ontdek je het wonder van zelfgemaakte gerechten en lokale producten. Als je eenmaal hebt geproefd van de uitstekende Risotto Pere e Gorgonzola, kun je nooit meer terug naar verwerkt voedsel. Of naar de keuken van je ouders. 

Via dei Mille, 111, Pavia

Zie meer artikelen

Meer lezen