Europcar

De glamping spots in Zuidoost-Frankrijk waar je weer één wordt met Moeder Natuur

Young Woman Wraps Blanket Over Herself While Drinking Coffee Near Canvas Tent In The Morning

Glamping (glamour camping) is een grote trend waarbij het avontuurlijke van het kamperen gecombineerd wordt met het comfort van een hotel. Als je liever niet in de wildernis slaapt, hoef je je bij glamping geen zorgen te maken. De plekken die wij hebben geselecteerd, zijn ook geschikt voor de verwende reiziger.

 

De Franse Riviera draait niet alleen maar om de bling

Heb je ooit gedacht dat je een paar dagen lang in de schoenen van Robinson Crusoe zou lopen? Orion B&B is hiervoor de perfecte plek. Gelegen in een charmant dorp op 13 km van de luchthaven van Nice, biedt deze retraite aan de rand van Saint-Paul-de-Vence 4 boomhutten met comfortabele hemelbedden en leuke teakhouten badkamers. Buiten kun je ontspannen in de sauna, yogalessen volgen en genieten van het ecologische zwembad.

Impasse des peupliers, 2436 Chemin du Malvan, 06570 Saint-Paul-de-Vence

 

Wie heeft een chique jacht nodig als je ook in een blokhut kunt ontspannen?

Als je nog meer overtuigd wilt worden dat kamperen niet hoeft te betekenen dat je in een spartaans verblijf niet kunt slapen, rijd dan eens 108 km langs de kust naar het strand van Pampelonne. De badplaats Toison D’or strekt zich uit over 16 hectare bij de baai van Saint-Tropez. De luxueuze hutten zijn omgeven door dichte begroeiing, palmbomen, watervallen, je zult er gegarandeerd verliefd op worden!

Route des Tamaris, Plage de Pampelonne, 83350 Ramatuelle

Born To Move France Hero Visual Hd Lightformat

Laat je jeugddroom in vervulling gaan en verander in een nomade

De yurt (“thuis” in het Mongools) is een ronde gebogen tent die gebruikt wordt in Centraal-Azië. Nu hoef je niet helemaal daar naartoe te rijden, maar kun je gewoon terecht in de regio Camargues, bij Lanuéjols in het Nationaal Park van de Cevennen. In de yurts vanDomaine de Pradines slaap je in een echt tweepersoonsbed, ontspan je in het zwembad en eet je in de gewelfde eetkamer van een voormalig Tempeliersgebouw.

Domaine de Pradines, Route de Millau, D28, 30750 Lanuéjols

Born To Move France In Article1 Hd 1 1

Reis terug in de tijd in een comfortabele safaritent

De bergachtige Drôme is misschien niet de meest exotische bestemming, maar dat mag je er niet van weerhouden om avontuurlijk te zijn. Op 35 km van Montélimar, verscholen in de rustige oase van de camping ”Safari lodge du Grand Bois”’, staat er een gezellige tent van 50 m2 met echt meubilair, een buitenkeuken en canvas hangmatten voor jou klaar. Moet je nog meer overtuigd worden?

Le Grand Bois, Col de Boutière, D233, 26460 Le Poët-Célard

Zie meer artikelen

Meer lezen