Europcar

De mooiste wegen in België voor een road trip

Istock 153273951 Cpr Copie

Heb je een aantal dagen de tijd om België te verkennen, dan is er geen betere manier om dat in een comfortabele huurauto van Europcar te ondernemen, die je overal brengt waar je naartoe wilt. Je bent niet gebonden aan het openbaar vervoer, dus is het mogelijk om België te beleven op een manier die voor toeristen meestal niet mogelijk is. Hieronder staan een aantal ideeën voor toffe roadtrips die je langs de mooiste en meest boeiende plekken in België voeren. Vol avontuurlijke stops en bezienswaardigheden, en tussendoor is het heerlijk touren!

Project 100 jaar Groote Oorlog

Onderdeel van dit project, dat in het leven is geroepen om de Eerste Wereldoorlog te herdenken, zijn een zes-tal uitgestippelde ritjes die langs indrukwekkende Eerste Wereldoorlogmonumenten- en bezienswaardigheden voeren. Zo is er bijvoorbeeld de IJzerfrontroute die begint in Nieuwpoort en eindigt in Diksmuide. De bezienswaardigheden die je onderweg tegen komt vertellen het verhaal van de IJzerslag. Je komt onder andere langs de Ganzenpoot, een aantal militaire begraafplaatsen, het Museum aan de IJzer en de Dodengang. Een andere optie is de Niemandslandroute, die begint bij het bezoekerscentrum in Diksmuide en daar ook weer eindigt. Dit is een traject van 68 kilometer dat langs monumenten voert die een herinnering vormen aan de strijd die plaats vond tussen Diksmuide en Langemark, waaronder de IJzertoren, Carrefour des Roses en de militaire begraafplaats in Houthulst.

Door Vlaanderenland

In vier dagen rijd je de 600 kilometer van de ronde van Vlaanderen. Je gaat via de Liefkenshoektunnel onder de Schelde door, en komt dan achtereenvolgens langs de Grote Markten van Sint Niklaas, Dendermonde en Aalst. Je bezoekt de Muur van Geraardsbergen, het stadhuis van Oudenaarde en het Vélodrome van Roubaix. Vervolgens ga je naar de Menenpoort in Ieper, doe je de IJzertoren bij Diksmuide aan en wip je langs bij de Koninklijke Gaanderijen van Oostende. Als laatste pik je het schilderachtige Brugge nog even mee (van te voren wel even de film ‘In Bruges’ kijken!), voordat je weer koers zet richting je beginpunt.

Loving Mature Couple Hiking At Oregon Coast

Van Tilff tot La Roche

Bij deze route tijd je van Tilff tot voorbij La Roche, met als einvan dbestemming Houffalize. De totale route telt ongeveer 130 kilometer, een heerlijk ritje dat je in een dag kunt doen, maar ook over meerdere dagen uit kunt spreiden. Onderweg reis je door de prachtige Ourthevallei – deze omgeving is het hele jaar door mooi, maar is in de herfst adembenemend als de bomen langs de kant van de weg alle kleuren hebben. Gezeten in een comfortabele auto kijk je je ogen uit! Er zijn prachtige uitzichtpunten langs de Ourthe en rond het stuwmeer van Nisramont, en voor de avonturiers is er onderweg ook de mogelijkheid om te gaan kajakken op de Ourthe. Eenmaal op je eindbestemming aangekomen mag je het middeleeuwse kasteel van La Roche beslist niet missen!

Van Gaume naar Bastogne

Deze route begint in Bastogne en brengt je naar Gaume, ook wel bekend als de Provence van België. Je vindt hier dan ook overal wijngaarden! Onderweg rijd je door het land van de Gaumois en zie je plaatsjes als Neufchâteau, Virton, Torgny. Het landschap is prachtig en overal zie je kastelen, oude kerken en Romeinse gebouwen. Het grootste gedeelte van de tocht loopt door de schitterende vallei van de Semois. Het uitzicht waar je tijdens deze tocht vanuit je auto van kunt genieten maakt van deze roadtrip een onvergetelijke ervaring!

Van Limbourg naar Vielsam door het Ardennengebied

Met deze autoroute van 210 kilometer doorkruis je het Ardennengebied en zie je veel van de hoogtepunten. Deze route is uitermate geschikt voor het hele gezin, want hij zit vol met leuke uitjes. Je begint in Limbourg en rijdt door naar Verviers, een schattig stadje dat bekend staat om zijn wolhandel. Daarna ga je naar het bedevaartsoord Banneaux, en daarna naar Theux, waar je een bezoekje kunt brengen aan het pretpark Forestia. De volgende stop is Spa, en daarna de watervallen van Coo. Ook de grotten van Remouchamps staan op de agenda, en als je uiteindelijk aankomt in Vielsam kun je daar heerlijk op een terras gaan hangen om bij te komen van de reis.

Zie meer artikelen

Meer lezen