Europcar

Een Ierse roadtrip, op zoek naar kabouters met je kinderen (als je gelooft dat ze bestaan)

Ooit was er eens een familie die sprookjes heel leuk vond. Maar die familie wilde hun bankrekening niet plunderen voor een betoverende reis. Dus besloot die wijze familie om door Ierland te rijden op zoek naar kabouters en andere wezens. Bekijk onze gids voor jouw eigen mythische reis. 

Je zoon is er veel te nuchter voor

Die bossen van Slieve Gullion hebben toch wat verhalen te vertellen! Dit magische land is een geweldige introductie in de legendes van het Smaragdeneiland. Verken het Reuzenhol met zijn omgekeerde tafel en stoelen, luister naar griezelige verhalen, bewonder de sprookjeshuizen en stap op de touwbruggen in het Feeënrijk. Hoe klinkt dat als eerste stop? 

Slieve Gullion Forest Park, Newry, Co Down 

Je bent geobsedeerd door blogs met waarnemingen van kabouters

Vervolg je reis naar het zuiden, naar Carlingford 64 km ten noorden van Dublin. Deze kustplaats is de thuisbasis van de laatste overgebleven kabouters van Ierland. Je kunt de ondergrondse kabouter- en feeëngrotten verkennen, waar een kabouterfluisteraar je verwelkomt. En als je er toevallig in het voorjaar bent, is er een kabouterjacht waar families hun kinderen naar Sliabh Foy brengen op zoek naar de kleine mensjes.

Shalom Buildings Ghan Road Carlingford Co. Louth 

Je wilt het niet toegeven, maar stiekem vind je het leuk als je vrouw doodsbang is

113 km later bereik je het mooie Dublin. In het centrum van de Ierse hoofdstad kan jouw zoektocht naar de kleine man met baard beginnen bij de Otherworld, de residentie van deze magische wezentjes. In dit atypische museum zullen verhalenvertellers jouw familie betoveren met volksverhalen en folklore.

National Leprechaun Museum, Jervis Street, Dublin 

Man Sitting On Bench , Rear View ,enjoying Oceanic Coast View

Je dochter heeft Snapchat opgegeven voor volksverhalen

Net ten noorden van Galway, richting Tuam, is Knockma Woods de thuisbasis van de Finvarra Koning van de Connacht-feeën uit de Ierse sprookjes. Vanaf de parkeerplaats en na de ruïnes van Castlehackett, gaat het pad omhoog naar de 168 m hoge Knockmaheuvel. Daar kun je tussen enkele van de naar schatting 60.000 feeënforten op het eiland ronddwalen. 

Knockma Firgrove Gardens, Bishopstown, Co. Cork

Je kunt niet slapen omdat je jouw konijnenpoot bent kwijtgeraakt

Rijd 14 km noordwaarts naar Blarney Castle in Cork, een 600 jaar oud kasteel. Daar kun je rondwandelen in het kasteelterrein en proberen om de Blarneysteen te vinden. Als je deze steen kust, krijg je de gave van welsprekendheid Als je op eigen risico in de giftuin durft te dwalen, kun je een wens doen bij de Wishing Steps. 

Blarney Castle, Blarney, Cork 

De beste vriendin van je dochter vindt geesten best wel sexy

Anderhalf uur westwaarts is het 9 ha grote Killarney National Park de thuisbasis van de Ancient Emerald Forest Trail, de O’Sullivans Cascades en de Drumluska Cottage. Vergeet ook niet om het lagergelegen meer van het park te bezoeken, waar het 15e eeuwse Ross Castle staat. De legende wil dat om de zeven jaar op de eerste ochtend van mei, de geest van Kerry chieftain O’Donoghue Mor op zijn witte paard uit het meer opstijgt. 

Killarney National Park, Co. Kerry 

Zie meer artikelen

Meer lezen