Europcar

De ultieme verhuisgids

De ultieme verhuisgids

We weten allemaal dat verhuizen een echte nachtmerrie kan zijn! Alleen de gedachte eraan bezorgt ons de rillingen. Er zijn zoveel dingen die fout kunnen gaan, van verkeerd inpakken en breekschade tot het verschrikkelijke moment waarop u zich realiseert dat niet alles in de bestelauto past. Daarom zijn wij er voor u. Deze verhuisdag gaat van een leien dakje. Waarom? Omdat we op onze beste dag bij elkaar zijn gaan zitten om een handige gids samen te stellen. Verminder de stress van een verhuisdag met de volgende tips.

Alles op zijn tijd, dus eerst de verhuisauto boeken!

De datums vastleggen van uw verhuisdag en een verhuisauto boeken zijn de eerste stappen om te nemen. Dit kan een heel eenvoudige taak zijn, als u ervoor zorgt dat u op tijd een bestelauto boekt zodat u zeker weet dat u exact het voertuig krijgt dat u nodig hebt. 

Hebt u al eerder in een bestelauto gereden? Zelfs als u al wat ervaring hebt, is het toch belangrijk om dit gewoon goed te doen. Boek altijd de juiste maat voor de taak. Of u nu alles helemaal zelf gaat doen (met een paar vrienden om te helpen) of een paar mensen inhuurt om het grote werk te doen, dat gaat allemaal verloren als u een te kleine verhuisauto hebt geboekt. Niemand wil die persoon zijn! 

Als u twijfelt, boekt u altijd iets dat groter lijkt dan dat u denkt nodig te hebben. Als u een verhuisauto via Europcar boekt, kunt u kiezen uit de volgende maten:

– Bestelauto met korte wielbasis: hebt u alleen een paar koffers en een stuk of wat dozen? Dan is deze verhuisauto groot genoeg.

– Bestelauto met lange wielbasis: deze is iets groter dan de korte wielbasis, met wat extra hoogte en meer dan twee keer zoveel ruimte om al uw spullen in te vervoeren.

– Bestelauto met extralange wielbasis: verhuist u uit een deels gemeubileerde of relatief klein appartement? Dan zouden hier al uw spullen in moeten passen met nog wat extra ruimte. 

– Luton bestelauto: als u meubels en eigendommen uit meerdere kamers verhuist, kiest u voor onze grootste optie met een slordige 18 m3 ruimte om mee te spelen.

Professionele inpaktips

Hebt u uw boeking afgerond en de juiste maat bestelauto gekozen? Dat is nog maar het begin! Er is nog genoeg te doen om de geplande verhuisdag voor te bereiden. Inderdaad, we hebben het over inpakken… 

Voor de verhuisdag

Schiet u al in de stress bij de gedachte aan verhuizen? Een goede voorbereiding is het halve werk. In de dagen voorafgaand aan de verhuizing kunt u over het volgende nadenken:

Op de grote dag

Eindelijk is de verhuisdag aangebroken. Hoera! Als uw stressniveau zo ongeveer tegen het dak aan gaat, zou u een beetje moeten kunnen ontspannen als u deze tips volgt:

Kijkt u meer ontspannen tegen de verhuisdag aan? Volg onze handige tips hierboven voor een soepele, stressvrije verhuizing. En vergeet niet na te gaan of u een speciaal rijbewijs nodig hebt voor de bestelauto die u op het oog hebt! 

Zie meer artikelen

Meer lezen