Europcar

De top 6 gezinsactiviteiten in België

Pasen komt eraan en als u deze Pasen een vakantie in België plant met de kinderen, dan hebben wij enkele ideeën waar het hele gezin plezier aan beleeft. België heeft veel te bieden om iedereen bezig te houden, van jonge kinderen tot tieners. Om nog meer van dit fascinerende land te zien, kunt u een auto huren.

1- Ga Paaseieren zoeken

Volgens de Belgische traditie brengen de Paasklokken de Paaseieren. Het verhaal hierachter is dat de klokken voor Pasen verdwijnen en op Paaszondag terugkeren met chocolade en eieren. Belgische Paaseieren zijn natuurlijk heerlijk, net als de Belgische chocolade. Paaseieren zoeken wordt door veel steden georganiseerd en kinderen kunnen hier aan meedoen. U kunt een zoektocht organiseren voor het gezin en vrienden in uw tuin, gevolgd door een traditionele Paaslunch met lam, asperges en aardappels.

2- Pretpark voor alle leeftijden

Een trip naar een van de vele pretparken in België is een perfect dagje uit voor de kinderen. Voor een dagje spannende ritjes en binnen en buiten spelen, gaat u naar Plopsaland van Panne in Adinkerke. Dit magische pretpark ligt vlak aan de kust, dus u kunt voor het Paasweekend in een van de hotels van Plopsaland verblijven om uw bezoek af te sluiten met een ontspannend dagje aan het strand. Een ander populair pretpark in de buurt van Brussel is Walibi waar de jongere gezinsleden kunnen genieten van de ritjes in de kids’ zone terwijl de sensatiezoekers zich kunnen uitleven in de achtbanen.

3- Verken de grotten van Han

Voor een avontuurlijk dagje uit met Pasen zijn de grotten van Han in Wallonië een fascinerende plaats om te ontdekken. De grotten staan bekend als enkele van de mooiste grotten van Europa. De geschiedenis van deze adembenemende grotten is interessant voor iedereen. Een ondergrondse rivier, verbluffende rotsformaties en een prachtige mix van kleuren; deze grotten moet u gezien hebben tijdens een Paasvakantie in België. Boven de grond ligt een wildlife park met beren, bizons, wolven, lynxen en veelvraten. Geniet van een safaritour door het park, te voet of met de bus, en zie enkele van de meest bedreigde diersoorten van Europa.

4- We gaan naar de dierentuin!

Dierentuinen zijn altijd favoriet bij kinderen en een mooie plek voor Paasactiviteiten met de kinderen. België heeft meerdere dierentuinen: Antwerp Zoo, Paira Daiza in Wallonië, Le Monde Sauvage, Planckendael Zoo in de buurt van Brussel… en nog veel meer. Welke kiest u? Als u een auto hebt gehuurd en uw kinderen echte dierenliefhebbers zijn, kunt u meerdere dierentuinen of een wildlife park bezoeken tijdens uw Paasvakantie in België.

Kinderen van alle leeftijden genieten van een dagje dierentuin. Jongere kinderen kunnen de dieren van dichtbij bekijken en ze aaien terwijl oudere kinderen de dieren uit de hele wereld kunnen ontdekken, inclusief hun geschiedenis en leefomgevingen. De meeste dierentuinen hebben ook speeltuinen, zodat ze lekker kunnen rondrennen terwijl mama en papa toekijken en van een heerlijke kop Belgische chocolademelk genieten.

5- Stel uw smaakpapillen op de proef met een bezoek aan Chocolate Nation

Nu we het over chocolade hebben, waar België beroemd om is, zal het hele gezin genieten van een trip naar Chocolate Nation.  Dit museum ligt midden in Antwerpen en is de hemel op aarde voor chocoladeliefhebbers. Proef verschillende chocoladevarianten, zie hoe chocolade wordt gemaakt en leer waarom deze Belgische delicatesse wereldwijd beroemd is. Met oudere kinderen kunt u een workshop chocolade maken boeken voor het gezin en uw eigen zalige chocolade maken. Geen enkel bezoek is compleet zonder een bezoek aan de chocoladewinkel, waar u veel soorten authentieke Belgische chocolade kunt kopen voor bij het Paasontbijt. Niemand zal Belgische chocolade bij het ontbijt weigeren!

6- Ga naar het strand in België

Als u op zoek bent naar een activiteit in België voor de Paasvakantie, dan zijn er diverse zandstranden die u kunt bezoeken. Gebruik uw huurauto om meerdere stranden op een dag te bezoeken of neem de kusttram. De stranden van Oostende hebben voor iedereen wat in petto, inclusief open plekken waar kinderen kunnen spelen op Groot Strand, Sportstrand waar u kunt vliegeren en surfen of de duinen van het strand Raversijde.

Kindvriendelijke stranden vindt u in België in Duinbergen, Blankenberge en De Panne (waar vaak activiteiten voor kinderen worden georganiseerd). Na een ochtend in het zand en de zee, kunt u de nabijgelegen steden bezoeken, waar u bars en restaurants vindt om te lunchen, promenades om lekker te wandelen en mooie havens om boten te kijken.

 

België is een van de onontdekte plaatsen in Europa om tijdens de Paasvakantie te bezoeken, maar biedt net zo veel als een resort aan de Mediterrane kust, maar dan zonder de drukte.

Zie meer artikelen

Meer lezen