Europcar

Uw bestelwagen parkeren, de ultieme gids

Uw bestelwagen parkeren, de ultieme gids

Het parkeren van een bestelwagen is een echte test van uw kunnen. Het kan even duren voordat u de juiste vaardigheden bezit om als een professional te parkeren. Door onze ultieme gids over het parkeren van bestelwagen’s te bestuderen, kunt u dit proces wat versnellen. 

Weet u het zeker?

Voordat u überhaupt denkt aan het parkeren van uw bestelwagen, moet u eerst zeker weten dat u daar mag parkeren. Als u een korte stop maakt om wat spullen uit te laden, mag u dat dan doen op de plek die u zojuist hebt uitgekozen? Niemand houdt van bekeuringen, vooral niet als u een lange dag hard hebt gewerkt of bezig bent geweest met verhuizen. 

Het kan ook zijn dat u ’s nachts uw bestelwagen in de richting van het verkeer moet parkeren, de parkeerlichten moet laten branden of een vergunning moet aanvragen als u uw bestelwagen bij uw huis wilt parkeren. Zorg ervoor dat u de uitgangen van de buren niet belemmert, of te dicht bij een kruising parkeert en dat u verzekerd bent en een vergunning hebt om thuis te parkeren als u uw bestelwagen nodig hebt voor uw werk. 

Maak uw leven eenvoudiger

Als u ergens moet parkeren waar het druk is, zoals op een parkeerplaats bij een winkel, kan het eenvoudiger zijn om achteruit in te parkeren zodat u vooruit weg kunt rijden. bestelwagen’s zijn duidelijk een stuk groter dan de meeste auto’s, wat vooral opvalt in drukke dorpen en steden, dus denk na hoe u uw leven zo gemakkelijk mogelijk maakt wanneer u uw bestelwagen moet parkeren. 

Kies uw plek

Voor uw gemak kiest u natuurlijk het liefst een grote open plek om te parkeren. Helaas is dat niet altijd mogelijk, dus misschien kunt u een speciale plek vinden voor grotere voertuigen in de stad. Bekijk de buurt voordat u ergens parkeert en vergeet daarbij niet obstakels te spotten die u kunnen belemmeren. Pollers zijn bijvoorbeeld al jaren een aartsvijand van bestelwagenchauffeurs. Stap uit als het nodig is en loop rond om eens goed te kijken. 

Gevoel voor grootte

Een goed gevoel krijgen voor de grootte van uw bestelwagen is de sleutel tot succesvol parkeren. Uw gewicht en maten kennen kan in veel situaties nuttig zijn, of u nu parkeert bij de stort of op weg bent naar de supermarkt. Als u in de drukte van een stad rijdt, is uw bestelwagen een stuk groter dan al die kleine stadsauto’s die in de kleinste parkeerplaatsen passen. 

Gebruik twee plaatsen

Mensen die twee parkeerplaatsen gebruiken om hun chique auto te beschermen tegen portieren van andere auto’s zijn vaak een doorn in het oog. Maar twee parkeerplaatsen gebruiken als u uw bestelwagen parkeert, kan soms absoluut noodzakelijk zijn. Het is vaak beter om gewoon twee volle parkeerplaatsen te gebruiken dan half in de parkeerplaats naast u te staan waardoor vervolgens de hele rij de rest van de dag fout geparkeerd staat. 

Spiegeltje, spiegeltje aan de bestelwagen

Wie is de beste parkeerder met een plan? Dat bent u, want u hebt uw zijspiegels in de perfecte positie gezet voordat u uw bestelwagen parkeert. U weet dat u geen achterruiten heeft, dus uw zijspiegels zijn van onschatbare waarde. U stelt ze dusdanig in dat u tot aan de stoep alles kunt zien zodat u uw wielen niet beschadigt. En u hebt ze natuurlijk ook voorzien van blindehoekspiegels. 

Gebruik de technologie van de toekomst

Nu we het toch hebben over dingen monteren op uw bestelwagen: er zijn veel verschillende hulpmiddelen beschikbaar om u te helpen met parkeren. Van parkeersensoren tot camera’s en alarmen, waarbij de kosten van de verschillende systemen flink variëren maar er wel voor elk budget wat te vinden is. 

Het menselijk vermogen

Technologie is geweldig, maar soms kan een helpende hand van een passagier of een aardige voorbijganger net zo goed werken. U hoeft zich niet te schamen om iemand om hulp te vragen, vooral als u op een krappe plaats probeert te parkeren of verkeer ophoudt met uw manoeuvres. 

Langzaam en gedegen is de sleutel

Nog een belangrijke tip om te geven bij het parkeren is langzaam gaan. Uw snelheid matigen verhoogt uw beheersing. Kijk constant in uw spiegels, en stap halverwege even uit om een kijkje te nemen als dat nodig is. In het ergste geval dat u een paaltje of een geparkeerde auto raakt, blijft de schade in elk geval beperkt als u langzaam gaat. 

Perfect fileparkeren

Fileparkeren tot in de puntjes beheersen kan echt handig zijn als u in een bestelwagen rijdt. Vooral als u in een drukke straat moet parkeren waar de druk hoog is en u geen grote plaats heeft. Herhaling is in dit geval de sleutel tot succes, wat een mooie inleiding is voor onze volgende tip. 

Oefening schept vertrouwen. Vertrouwen geeft u kracht

Wijze woorden van de gevierde Amerikaanse turnster Simone Biles. En de waarheid als het gaat om het parkeren van uw bestelwagen. Het oefenen van verschillende parkeervaardigheden kan snel het vertrouwen geven dat u nodig hebt om de juiste bewegingen uit te voeren in een drukke straat of wanneer medeweggebruikers u aanstaren in de hoop dat het u niet lukt en u het opgeeft. We hebben het allemaal meegemaakt, of niet? Hoe dan ook, ga naar een groot leeg parkeerterrein om uw parkeervaardigheden en andere technieken te oefenen, zoals fileparkeren, achteruit de hoek rijden, keren op de weg en achteruit en vooruit inparkeren. 

Let op uw achterkant

De achterkant van uw bestelwagen is erg verschillend van die van een auto. De achterkant steekt bijvoorbeeld veel verder over dan bij een auto, waar u rekening mee moet houden wanneer u uit parkeerplaatsen rijdt. Staat u naast een ander voertuig of naast een muur? Zorg er dan voor dat u eerst ver genoeg naar voren rijdt voordat u draait om weg te rijden. Zo geeft u uw achterkant genoeg ruimte en raakt u niets. Denk er ook aan om voldoende ruimte achter uw bestelwagen over te laten om de achterdeuren te openen. 

Denk aan uw parkeerrem

Het is verstandig om direct uw parkeerrem te gebruiken zodra u stopt. Zet een automaat in de parkeerstand en laat een handgeschakelde bestelwagen in de eerste versnelling staan, vooral als u op een heuvel parkeert. Trek vervolgens de handrem aan als u die eentje hebt. Als u met uw neus naar beneden op een heuvel staat, zet de wielen dan scheef zodat de kans kleiner is dat uw bestelwagen gaat rijden in het geval er iets mis gaat. 

Wilt u graag meer leren? Bekijk dan onze supertips over achteruitrijden met uw bestelwagen. 

Zie meer artikelen

Meer lezen