Informatie voor klanten over het coronavirus

Beste klant,
 
In een tijd waarin de wereld een periode van onzekerheid ingaat en wanneer de nationale autoriteiten buitengewone maatregelen nemen om de pandemie van Covid-19 in te dammen - maatregelen die het dagelijks leven van onze maatschappij verstoren - zijn we van mening dat we bijdragen aan een essentiële dienst : de veilige mobiliteit van mensen, maar ook van goederen zoals voedingsmiddelen of medicijnen.
 
De afgelopen twee dagen zagen we een onverwachte stijging in de vraag naar bestelwagens, maar ook naar auto's, als alternatief voor openbaar vervoer en een middel voor bedrijven van verschillende sectoren om hun bezorgdiensten te blijven garanderen.
 
Ons netwerk staat tot uw dienst
 
Als Europese leider in de in de autoverhuursector staan we nu voor de beslissing om onze agentschappen open te houden, of te sluiten. Wij zijn van mening dat het algemeen belang moet prevaleren. Hier vindt u de lijst van de agentschappen die tot uw dienst blijven, voornamelijk in luchthavens, treinstations, in het centrum en in de buitenwijken (supersites van Vans & Trucks).
 
Uw veiligheid en die van onze teams, is onze eerste prioriteit!
 
Naast de versterkte reinigingsmaatregelen tussens elke verhuur die we al hebben ingevoerd, en het gebruik van desinfecterende middelen, nemen we momenteel aanvullende voorzorgsmaatregelen: systematische desinfectie van balies tussen elke klant en een "zero contact"-beleid (gedesinfecteerde sleutel in een verzegelde envelop).
 
We zijn er om u te helpen
 
Onze Groep heeft als speler in de mobiliteitssector, al 70 jaar de traditie van dienstverlening aan het publiek en aan nationale en internationale bedrijven. Gedurende deze periode zullen we alles in het werk stellen om deze missie met veiligheid en flexibiliteit voort te zetten.
 

Reis met flexibiliteit

Europcar biedt al onze klanten gratis flexibele aanpassingen of annuleringen. 

We hebben onze wijzigings- en annuleringsbeleid uitgebreid voor uw huidige of toekomstige boekingen voor ophalingen tot 31 mei 2020.

Wijzigingen

Wijzigingen zijn gratis en onbeperkt
U kan uw boeking op elk moment aanpassen in het gedeelte "Mijn boeking beheren"

Annuleringen tot 48u voor ophaling

Gratis annuleren voor elke boeking tot 48 uur voor afhaling van uw voertuig via de link "Mijn boeking beheren".

Annuleringen minder dan 48u voor

Annuleringen tussen 48 uur voorafgaand aan de boeking en tot de ophaaltijd zijn gratis voor boekingen tot 31 mei. Gelieve dan telefonisch of via e-mail contact op met onze callcenters
FRANKRIJK : 0825358358 of via e-mail reservationfr@europcar.com
VERENIGD KONINKRIJK : 0371 384 1007 of via e-mail reservationsuk@europcar.com
ITALIË : 199307030 of via e-mail europcarres@europcar.com
SPANJE : 911 505 000 of via e-mail reservations.es@europcar.com
PORTUGAL : 219407790 of via e-mail reservas@europcar.com
BELGIË : 23489212 of via e-mail reservations.belgium@europcar.com
FINLAND : 403062444 of via e-mail reservations@europcar.fi
NOORWEGEN :  81551800 of via e-mail post@europcar.no
LUXEMBURG : 404228 of via e-mail europcar@europcar.lu
DENEMARKEN : 89331133 of via e-mail Reservations@europcar.dk
AUSTRALIË : 393306160 of via e-mail reservations@europcar.com.au
NIEUW-ZEELAND : 33665574 of via e-mail info@europcar.com.au
IERLAND : +353 1 8122880 of via e-mail reservations@europcar.ie
DUITSLAND : (040) 520 18 8000 of via e-mail infomaster@europcar.com
USA en CANADA : via email webmaster@europcar.com

Veelgestelde vragen

Mag ik met een van uw voertuigen naar een rode zone (Italië of 3 geïdentificeerde regio’s in Frankrijk) rijden?

Het is niet langer toegestaan, tot nader order, om buiten het VK met een huurauto te reizen. In de andere landen zijn er geen reisbeperkingen met onze voertuigen. Klanten moeten de richtsnoeren van de lokale autoriteit over reisbeperkingen volgen. 

Mag ik met dit voertuig door alle landen van de Europese Unie rijden? Moet ik u laten weten naar welke landen ik wil rijden?

Het is niet langer toegestaan, tot nader order, om buiten het VK met een huurauto te reizen. In de andere landen zijn er geen reisbeperkingen met onze voertuigen. Klanten moeten de richtsnoeren van de lokale autoriteit over reisbeperkingen volgen. Voor het huren van een auto voor enkel een heenreis, met inlevering bij een andere vestiging of in een ander land, hanteren wij ons standaardbeleid en onze standaardtarieven.

Kan ik er zeker van zijn dat ik niet besmet raak als ik een van uw voertuigen huur? Worden de voertuigen op een speciale manier voorbereid?

Al onze voertuigen worden gereinigd voordat ze worden verhuurd en we hebben extra reinigingshandelingen ingevoerd, waaronder het ontsmetten van de oppervlakken in het voertuig.

Wat gebeurt er met mijn autohuur als ik vermoed dat ik besmet ben of de bevestiging heb gekregen dat ik besmet ben met COVID-19 en in quarantaine moet gaan terwijl ik bij u huur?

We zijn er om u te ondersteunen. Als u gedurende uw huurperiode besmet raakt of vermoedt dat u besmet bent en in quarantaine moet gaan en dus uw huurauto niet kan terugbrengen, gelieve ons dan zo snel mogelijk te contacteren. Er moet een periode van 9 dagen gerespecteerd worden voor de auto om het risico op het doorgeven van de besmetting aan andere klanten te minimaliseren. Het voertuig zal daarom gedurende 9 dagen bij u blijven, maar er zullen geen kosten in rekening gebracht worden voor de huur vanaf de dag dat u ons zal contacteren. Gelieve het voertuig niet aan te raken gedurende deze periode. Als u ons niet op de hoogte stelt van de redenen waarom de huurauto niet is teruggebracht, dan moeten we u mogelijk extra dagen in rekening brengen, wat duidelijk niet onze bedoeling is als u besmet bent of in quarantaine bent geplaatst. 

Heeft u een verzekering die annuleringen dekt in geval van overmacht of onvoorziene omstandigheden als opsluiting?

De verzekering moet door klanten worden afgesloten om hun risico's te dekken. Vanwege de situatie hebben we echter een nieuw Safe&Flex-beleid geïmplementeerd. Europcar biedt al onze klanten gratis flexibele aanpassingen of annuleringen.
We hebben ons gratis wijzigings-en annuleringsbeleid uitgebreid tot uw huidige of toekomstige reservering voor ophaling tot 31 mei 2020. 

0032 2 348 92 12

Dezelfde applicatie. Meer mobiliteit.

Download de mobiele Europcar applicatie beschikbaar op iPhone, iPad en Android!

Meer informaties