Europcar

Alles wat u moet weten over het huren van een elektrische auto

Laat u meevoeren naar de toekomst van het autorijden en neem plaats achter het stuur van een elektrische auto van Europcar! Nu steeds meer landen de verkoop en het gebruik van auto’s met conventionele benzinemotoren de komende jaren willen uitfaseren, zijn elektrische auto’s de toekomst van de auto-industrie. 

Als u een elektrische auto huurt bij Europcar kunt u stijlvol, comfortabel en veilig de weg op. U bespaart bovendien geld op brandstof en u heeft het extra voordeel dat u weet dat u uw steentje bijdraagt aan de natuur.

Het voordeel voor het milieu is slechts een van de vele voordelen van elektrische wagens. U zult verbaasd zijn hoe leuk het is om in een elektrische auto te rijden. Elektrische auto’s zijn geweldig voor in de stad en kunnen ook lange autoritten aan. Het perfecte voertuig voor een zakenreis of een gezinsvakantie.

Een elektrische auto huren is de ideale manier om kennis te maken met deze opmerkelijke nieuwe autotechnologie. Neem contact op met Europcar en ontdek alle voordelen van elektrisch rijden. 

De voordelen van een elektrische auto huren

Elektrische auto’s zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Veel bestuurders maken nu de overstap van auto’s met conventionele motoren naar auto’s met elektrische aandrijving. De reden waarom is niet moeilijk te achterhalen.  

Elektrische auto’s zijn stiller dan voertuigen met een verbrandingsmotor, en daarom zijn ze ongelooflijk comfortabel voor lange ritten. De onmiddellijke kracht die een elektrische motor levert, maakt de wagens responsief en wendbaar. Een elektrisch voertuig is dus perfect voor drukke stedelijke omgevingen. 

Een elektrische auto opladen is aanzienlijk goedkoper dan betalen voor benzine. U kunt ook geld besparen wanneer u niet in de auto zit, want veel Europese steden bieden gratis parkeergelegenheid voor elektrische voertuigen.

Verder zijn er nog de groene voordelen van rijden in een elektrische auto. Elektrische voertuigen stoten geen koolstofdioxide uit, ze hebben daarom minder impact op het milieu dan conventionele voertuigen. Ze zijn echt wel een meer verantwoorde optie!

Hoe verschilt een elektrische auto van een conventioneel voertuig?

In tegenstelling tot voertuigen met een verbrandingsmotor hebben elektrische auto’s geen versnellingen of koppelingen. U hoeft alleen maar in te stappen, op de startknop te drukken, de auto in Drive te zetten en te vertrekken. Het feit dat er geen versnellingen zijn, betekent dat de motor geen piekvermogen hoeft op te bouwen. U krijgt meteen al het vermogen waartoe de motor in staat is. Hierdoor kunt u snel optrekken! De meeste elektrische auto’s kunnen in veel minder tijd van nul naar 60 kilometer optrekken dan conventionele voertuigen. Houd dit in het achterhoofd wanneer u voor het eerst in een elektrische auto rijdt. 

Remmen met een elektrisch voertuig werkt ook een beetje anders. Als u uw voet van het gaspedaal haalt, gaat de auto al aanzienlijk langzamer rijden. Het rempedaal intrappen is niet altijd nodig, behalve bij plotseling stoppen of parkeren. Bestuurders die voor de eerste keer met een elektrische auto rijden kunnen dit verontrustend vinden, maar met een beetje oefening went dit snel …

Bestuurders voor wie een elektrische auto een nieuw gegeven is, maken zich vaak zorgen over het oplaadproces. U zult inderdaad moeten nadenken over hoe en waar u uw voertuig oplaadt. Er wordt aanbevolen om de 80/20-regel aan te houden wanneer u met een elektrische auto rijdt. Laat de auto niet onder de 20% gaan en laad hem niet te vaak meer dan 80% op. Houd in de gaten waar u oplaadpunten voor uw voertuig kunt vinden. Er zijn verschillende apps die u kunnen helpen om oplaadpunten te vinden. Het kan ongeveer 30 minuten duren om een elektrisch voertuig op te laden, houd daar dus rekening mee. 

Hoe u met uw elektrische auto rijdt, is van invloed op de actieradius die u uit een lading haalt. Het onmiddellijke vermogen is heel leuk, maar het heeft gevolgen voor uw batterij! De meeste elektrische auto’s laden op wanneer u uw voet van het gaspedaal of de rem haalt, dus slimme bestuurders kunnen dit in hun voordeel gebruiken. Probeer een constante, gelijkmatige snelheid aan te houden, zodat u langer kunt opladen. De weersomstandigheden hebben ook invloed op elektrische voertuigen. U zult vaak minder bereik hebben bij koudere temperaturen. Het gebruik van de airconditioning zal de batterij ook uitputten, wees daarom voorzichtig met het gebruik ervan. 

De voordelen van een elektrische auto huren bij Europcar

Huur een elektrische auto bij Europcar en kies uit een gamma met de beste modellen van topfabrikanten. Onze elektrische auto’s zijn uitgerust met de nieuwste technologie en worden volledig opgeladen geleverd, zodat u meteen op weg kunt rijden! 

Bovendien is het niet nodig om de auto volledig op te laden bij terugkeer. Vermijd stress door te zoeken naar een oplaadpunt en huur uw auto bij Europcar.

Ga op weg met Europcar

Als u nog nooit achter het stuur van een elektrisch voertuig heeft gezeten, is dit het perfecte moment om kennis te maken met de nieuwste schone, groene autotechnologie. Ontdek meer over alternatieve auto’s in onze blogpost ‘Alles wat u moet weten over een hybride auto huren.

Zie meer artikelen

Meer lezen