Europcar

Barcelona

View Of The City From Park Guell In Barcelona, Spain

Aan de kust van de Middellandse Zee bevindt zich een van de grootste toeristische trekpleisters van Spanje. Er is een massa te zien en te beleven in Barcelona, een stad die tal van ontspanningsmogelijkheden biedt.

Wie graag meer wil weten over de bezienswaardigheden van Barcelona, vindt hier de plekjes die beslist een bezoekje waard zijn in de hoofdstad van Catalonië.

De Sagrada Familia, het symbool van de stad

Deze kathedraal is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO en werd ontworpen door Antonio Gaudí, die in 1882 met de bouw begon dankzij donaties van de burgers van Barcelona. Gaudí leidde het bouwproject tot zijn dood in 1926, maar de werken worden tot op vandaag voorgezet aan de hand van zijn plannen.

De gevel van de Geboorte en de gevel van de Passie zijn bijzonder indrukwekkend. Bezoekers die de kathedraal binnengaan, worden overweldigd door het visuele effect van de kleurige glasramen.

We raden je aan om een van de torens te beklimmen om van een onvergetelijk uitzicht over de stad te genieten. Je hoeft geen uren in de rij te staan als je de toegangskaartjes online koopt .

Het park Güell

Eusebi Güell, een belangrijke ondernemer uit Barcelona, vroeg Gaudí om een exclusief residentieel domein aan te leggen voor de rijkste families van de stad. Het concept was echter zo elitair, dat de bouw ervan in 1914 werd stopgezet. Het werd dan een privétuin die Güell af ten toe ter beschikking stelde van de stad voor publieke tentoonstellingen. Na het overlijden van de ondernemer in 1926 kocht de stad het domein aan om er een park van te maken..

Zelfs nu, honderd jaar na de openstelling, verbluft het park de bezoekers nog met zijn opmerkelijke structuur. Wie er rondwandelt, wordt steeds weer verrast door de mix van stijlen, de ronde vormen en de kleurige omgeving. Kleur is een essentieel element van deze tuin: met kleurige bloemen, bomen en ongewone materialen zoals keramische objecten heeft Gaudí een wonderbaarlijke tuin gecreëerd die uniek is in de stad.

Parc de la Ciutadella

Dit park, dat geïnspireerd is op de belangrijkste Europese parken (onder meer de Jardin du Luxembourg in Parijs) was tot in de helft van de negentiende eeuw het enige publieke park in Barcelona.

Je vindt er niet alleen grote bomengroepen en kleine perken, maar ook de zoo van Barcelona, die al jaren de thuis is van de befaamde albinogorilla, Copito de Nieve (sneeuwvlokje). Een andere attractie is het meer, waar je roeiboten kunt huren voor een boottochtje, de ideale activiteit met kinderen.

Parc Guell Antoni Gaudi Barcelona Mosaic Bank Bench

Passeig de Gràcia

De Passeig de Gràcia, die wordt beschouwd als de ‘Golden Mile’ van Barcelona, is een van de belangrijkste winkelstraten van de stad.

Maar in deze straat bevinden zich ook de twee belangrijkste moderne symbolen die Gaudí heeft ontworpen: la Pedrera (de echte naam luidt in feite Casa Milà en de woning werd gebouwd in opdracht van een rijke familie aan het begin van de twintigste eeuw) en Casa Batlló (opgetrokken tussen 1904 en 1906).

Las Ramblas y Boquería

Ook deze straat is een symbolische plek in Barcelona, die loopt van Plaça de Catalunya tot aan het oudste gedeelte van de haven. Deze laan is bezaaid met restaurants en winkels en was beroemd om haar vele kraampjes met bloemen en vogels. Vandaag mag je vooral de Boquería niet missen, een traditionele markt met lokale en exotische producten.

Uitzicht over de stad vanop de Montjuïc

Het beste uitkijkpunt over de stad bevindt zich in het voormalige fort op de heuvel Montjuïc. Ook het Museu Nacional d’Art de Catalunya is hier gevestigd en je kunt er genieten van een verbazende lichtshow aan de Magische Fontein.

Waar wacht je nog op om een bezoek te brengen aan Barcelona? Reserveer alvast je auto om je bezoek te vergemakkelijken hier en begin je citytrip te plannen.

Zie meer artikelen

Meer lezen