Europcar

De mooiste kerstmarkten in België

In België, redelijk dichtbij huis, zijn er enkele bijzondere kerstmarkten te vinden. De Belgische kerstmarkten zijn vooral bourgondisch, maar hebben ook een aangename sfeer door de barokke en tegelijkertijd sprookjesachtige uitstraling van de steden. De grootste kerstmarkten van België vind je in Brussel en Antwerpen. In Luik staat het grootste kerstdorp van België, Hasselt valt op als “woonplaats” van de kerstman. Ook Leuven en Gent hebben leuke kerstmarkten.

Kerstmarkt Brussel

De Kerstmarkt in Brussel bestaat uit één lange rij van meer dan 220 kraampjes, vanaf de Grote Markt tot aan de Baksteenkaai. Op de verschillende pleinen, zoals de Grote Markt, het Sint-Katalijneplein en de Vismarkt vinden veel activiteiten plaats.

In de kraampjes worden vooral Belgische lekkernijen verkocht, zoals de échte Brusselse wafels. Daarnaast vind je er de meest uiteenlopende snuisterijen. Boven de grote kerstmarkt uit zie je overal het enorme reuzenrad dat versierd is met honderden lichtjes. De echte winterliefhebbers kunnen op de schaatsbaan de ijzers onderbinden. De Kerstmarkt in Brussel is t/m 1 januari 2014 dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur. Op 24 en 31 december 2013 sluit hij om 18.00 uur en op 25 december en 1 januari is hij geopend vanaf 14.00 uur.

Kerstmarkt Antwerpen

De Kerstmarkt in Antwerpen is een echte aanrader door de vele muziekoptredens, de bijzondere kerstverlichting en de grote kerststal. Ook de bekende “ijspiste” is aanwezig in de sfeervolle binnenstad.

Op het Steenplein, de Suikerrui, de Grote Markt, de Handschoenmarkt en de Groenplaats vind je een groot aantal marktkraampjes waar allerlei leuke kerstcadeautjes worden verkocht en vooral veel lekkere warme en koude lekkernijen gekocht kunnen worden. De kerstmarkt in Antwerpen is geopend t/m 31 december 2013. Op maandag t/m donderdag zijn de openingstijden van 12.00 tot 21.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 23.00 uur en op zondag van 11.00 tot 21.00 uur. Ook op 25 en 26 december is de kerstmarkt geopend van 12.00 tot 21.00 uur.

Kerstmarkt Luik

Tijdens de kerstmarkt is Luik omgetoverd tot het grootste en tevens oudste kerstdorp van België. Het is een echt dorp met een dorpsraad, allerlei straatjes en heel veel chalets. Het heeft eigen inwoners en zelfs een burgemeester, die verantwoordelijk is voor alle activiteiten. De kerstmarkt in Luik trekt jaarlijks meer dan anderhalf miljoen bezoekers.

Het kerstdorp is te vinden op de Place Saint Lambert, met een uitloper naar Place du Marché. Daar is ook een sleehelling te vinden, evenals een prachtig verlicht reuzenrad. Ook is er een grote schaatsbaan. In de meer dan 200 houten chalets kun je veel kerstcadeautjes vinden, waaronder ambachtelijke typisch Waalse en Franse artikelen, maar ook lekkernijen zoals marsepein, worst, glühwein, speciaal kerstbier, chocolade en peperkoek. De kerstmarkt in Luik is t/m 1 januari 2014 dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur. Voor een gezellige en sfeervolle kerstmarkt kun je dus in België, dichtbij huis, prima terecht!

Zie meer artikelen

Meer lezen