Europcar

Wissel je das in voor een Vikinghelm en verover de omgeving van Stockholm

Stockholm is natuurlijk een geweldige stad. Om jouw reis nog aangenamer te maken, hebben we een suggestie. Waarom laat je je zakelijke taken niet achter je, je huurt een auto en duikt in een levensstijl geïnspireerd door onverschrokken krijgers uit de 8e eeuw. 

Ga vissen en voel je als Njord, de zeegod

Het eiland Galo in de archipel van Stockholm is werkelijk verbluffend mooi. Gelegen op slechts 38 km van Stockholm en toch voel je je volledig afgesneden van de rest van de wereld. Een paradijselijk eiland met wilde dieren en vooral geweldige plekken om te vissen. Praat met de boswachter voor een visvergunning en voor de beste visplekken. 

Gålö, 137 96 Haninge

Laat het gaaaan met Balder, God van de vreugde

De lokale bevolking geniet van de natuur, zelfs tijdens lange koude winters. Als je van schaatsen houdt, rij je 24 km van Stockholm naar Norrviken, Sollentuna. Daar kun je over het bevroren meer schaatsen terwijl je geniet van het sublieme landschap en de stilte die alleen maar wordt onderbroken door het lekkere geluid van het krakende ijs. 

Norrviken, 191 86 Sollentuna

Geniet van een grote stevige maaltijd gezegend door Andhrímnir, chef-kok van de Goden

Vier een traditioneel en landelijk kerstfeest in Siggesta Gård, een boerderij op het eiland Värmdö 37 km ten zuiden van Stockholm. Het beroemde julbord, ook wel het kerstbuffet genoemd, is huisgemaakt met lokale ingrediënten. Daarna kun je lekker bij de open haard zitten of wandelen in de omliggende velden en bossen. 

Siggesta Gård, Siggesta, 139 90 Värmdö

Kom tot rust als Ragnar Lodbrok na een grote strijd

Zweden maken geen grapjes als het gaat om kuuroorden en ja, na een hout gestookte sauna willen ze weleens een duik in een meer nemen. In Hellasgarden, een bos op 13 km van Stockholm, kun je de Zweedse wellness ervaren met een eendaagse (of tweedaagse) retraite. Probeer de traditionele sauna aan het meer en als het meer bevroren is, hakken ze er een gat in zodat je toch nog een frisse duik in het meer kunt nemen. 

131 33 Nacka 

Verken de wonderen van de natuur als een onverschrokken Viking

Op slechts 38 km ten zuiden van Stockholm herbergt het Tyresta National Park ongeveer 8.000 diersoorten in een weelderig bos met maar liefst 7 meren! Parkeer bij de noordelijke ingang in Nyfors en loop door een van de grootste ongerepte bossen van Zweden. Je zult versteld staan van het magische maagdelijke woud. 

136 59 Vendelsö

Zie meer artikelen

Meer lezen