Europcar

Schep tijdens de koffiepauze op over de omgeving van Lissabon

Tourist Admiring The View In Azenhas Do Mar, Lisbon

Wat advies van ons – als je in Lissabon bent voor zaken, vergeet dan niet om ook enkele uurtjes te relaxen. Het zou jammer zijn om al het moois rond de Portugese hoofdstad en daarmee de kans om indruk te maken op je collega’s te missen.

 

Je zult hen imponeren met je historische kennis

Rijd 29 km ten noordwesten van Lissabon om een bezoek te brengen aan Sintra, een werelderfgoedlocatie. Het romantische dorp biedt tal van tuinen, villa’s, kastelen en extravagante kleurrijke paleizen, omgeven door prachtige groene heuvels met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Je zult versteld staan van de twee kegelvormige schoorstenen van het 14e-eeuwse Palácio Nacional, het opvallende gele Palácio da Pena, of het 8e-eeuwse MoorseCastelo dos Mourosop de Serra de Sintra.

Palácio Nacional de Sintra, Largo Rainha Dona Amélia, 2710-616 Sintra

Palácio da Pena, Estrada da Pena, 2710-609 Sintra

Castelo dos Mouros, 2710-405 Sintra 

Photo Taken In Cascais, Portugal

Bewijs dat je een voortreffelijke smaak hebt

Je hoeft geen architectuurliefhebber te zijn om het Nationaal Paleis van Queluz te bewonderen. Ongeveer 13 km ten noordwesten van Lissabon is dit voormalige koninklijke zomerpaleis een van de meest luxueuze paleizen van Portugal. Wij raden met name de Troonzaal aan die versierd is met houtsnijwerk, spiegels en schilderijen. Ook de adembenemende kunstwerken die het plafond van de Ambassadeurszaal sieren, zijn overweldigend.

Largo Palácio de Queluz, 2745-191 Queluz

Palacio Da Pena,sintra,portugal

Je zal laten zien dat “work hard, play hard” echt bestaat

Cascais, gelegen aan de Atlantische kust, op 31 km ten westen van de hoofdstad, is een rustige, kosmopolitische badplaats en een prachtige kustlijn met afwisselende stranden, waar je kunt surfen of lekker zonnebaden. Langs de 30 km lange zeekust kun je chillen op de prachtige stranden van Tamariz, Conceição, Rainha of Duquesa en vervolgens de dag afsluiten met hemelse visgerechten in de straten van het historische centrum.

 

Je zult ze verbazen met hoe moeiteloos je de hype waarmaakt

Als je wilt weten waar de lokale bevolking uithangt, stap dan in je auto en rijd 13 km naar het zuiden over de Ponte 25 de Abril, een brug die wel wat weg heeft van de Golden Gate Bridge. Costa da Caparica heeft een relaxte sfeer, prachtige stranden en geweldige surfplekken. Overdag verwelkomt de zandige kustlijn kleurrijke boten die vers gevangen vis verkopen. ’s Nachts worden er te gekke strandfeestjes gehouden.

Zie meer artikelen

Meer lezen