Europcar

Autorijden in het VK: Deze verkeersregels moet u kennen

U heeft uw huurwagen van europcar.com opgehaald in het VK en bent klaar om de weg op te gaan en de verschillende hotspots te ontdekken. Zorg er echter voor dat u op de hoogte bent van de belangrijkste basisverkeersregels voordat u het gaspedaal indrukt; uw rijervaring zal veel vlotter en aangenamer verlopen.

Links rijden

In het Verenigd Koninkrijk rijden bestuurders langs de linkerkant van de weg. Dat betekent dat tegenliggers u langs rechts passeren. De scheidingslijn van de rijbaan bevindt zich dus ook aan uw rechterkant.

Snelheidsbeperkingen in het VK

In het VK gelden er algemene snelheidsbeperkingen, tenzij er op een bord een andere snelheid staat aangegeven.

Britten gebruiken mph of mijl per uur als eenheid voor snelheid. Op snelwegen en vierbaanswegen bedraagt de maximumsnelheid 70 mph (112 km/u), op tweebaanswegen 60 mph (96 km/u), en binnen de bebouwde kom 30 mph (48 km/u). Denk eraan om de gewoonlijke remafstand te verdubbelen bij regenachtige of natte weersomstandigheden.

Wettelijke alcohollimiet

Er staan strenge straffen op rijden onder invloed. De wettelijke limiet in Schotland bedraagt 0,5 promille, terwijl dat in Engeland en Wales 0,8 promille is. Houd u daarom bij twijfel aan de Schotse limiet.

Parkeren

Parkeerterreinen zijn de gemakkelijkste optie om te parkeren in grote Britse steden. In de stad wordt er vaak parallel en schuin geparkeerd. Lees de plaatselijke borden aandachtig, want de tijdstippen en weekdagen waarop u mag parkeren veranderen regelmatig.

Zie meer artikelen

Meer lezen