Europcar

Europese Mobiliteitsweek – ga voor groen!

Waarom huur je de volgende keer geen elektrische auto? Als je over de aanschaf van een elektrische auto nadenkt, om bij te dragen aan een beter milieu, is dit de ideale manier om te ontdekken of het bij jou past.

Het huren van een elektrische auto is niet anders dan het huren van een voertuig dat op brandstof rijdt. Je haalt de auto volledig opgeladen op, maar je hoeft hem niet opgeladen in te leveren aan het einde van de huurperiode. Dit bespaart je tijd en geld.

Bij de huurauto ontvang je alle benodigdheden om hem op te laden, hoewel je met een volledig opgeladen accu gemiddeld 400 km kunt rijden.

Bij Europcar staan we volledig achter de Europese Mobiliteitsweek, die is opgezet om bij te dragen aan de toekomst van de aarde. Lees verder voor meer informatie.

Wat is de Europese Mobiliteitsweek?

De Europese Mobiliteitsweek is een geweldig initiatief dat in 2002 is gestart. Het roept Europese steden en gemeenten op om een week lang het belang van duurzame mobiliteit onder de aandacht te brengen. Dit is de perfecte gelegenheid om het bewustzijn rondom groen reizen te vergroten en de nieuwste vormen van schone mobiliteit te testen.

Het evenement is in het leven geroepen om ons te helpen toe te werken naar een groenere manier van reizen, of het nu gaat om korte of lange afstanden. 

De Europese Mobiliteitsweek begint dit jaar op zaterdag 16 september en duurt tot en met vrijdag 22 september.

Veel steden en gemeenten die deelnemen aan de Europese Mobiliteitsweek wijden een dag aan het volledig ‘autovrij’ maken van hun stad. Zo besloot Brussel vorig jaar om op 18 september een autoloze zondag te organiseren. Het evenement is elk jaar een groot succes, doordat er een aantal van de grootste autovrije zones van Europa worden gecreëerd. Bewoners profiteren enorm van het evenement, omdat ze hun stad in alle rust kunnen herontdekken.

Hoewel het niet het doel is om voertuigen volledig te bannen, zorgt het evenement ervoor dat men bewust wordt van de waarde van elektrische voertuigen.

Duurzaamheid

Steeds meer landen over de hele wereld zijn op zoek naar efficiëntere en milieuvriendelijkere vervoersmiddelen. Er is nog nooit zoveel nagedacht over de invloed van ons woon-werkverkeer op de wereld waarin we leven.

Transport is momenteel verantwoordelijk voor 24% van de wereldwijde CO2-uitstoot en helaas blijft dit cijfer groeien.

Als we onze vervoersmiddelen niet veranderen, zorgt dit voor verschillende soorten vervuiling:

° lawaai

° lucht

° grond

° water

Wat betekent duurzaam reizen?

Duurzaam reizen verwijst naar ‘groen’ reizen dat een lagere impact op het milieu heeft dan conventioneel reizen. Het gaat erom de schade die we aan het milieu aanrichten tot een minimum te beperken en onze behoeften af te wegen tegen die van onze toekomstige kinderen en generaties. We moeten nadenken over de bescherming van het milieu en de planeet op de lange termijn.

We weten dat sommige mensen nog steeds lange afstanden moeten afleggen naar hun werk, en dat is prima. Bij duurzaamheid gaat het erom dat iedereen nadenkt of hij of zij op een milieuvriendelijkere manier van en naar het werk kan reizen. Hierbij kan gedacht worden aan wandelen, fietsen, carpoolen, autodelen of overstappen op een elektrisch voertuig.

Elektrische voertuigen

Je vraagt je misschien af hoe de toekomst van het vervoer eruit ziet.

Alle grote autofabrikanten zien elektrische auto’s als de toekomst. Daarom investeren ze miljarden in de productie en ontwikkeling ervan. Ook bij Europcar zien we het gebruik van elektrische voertuigen als de meest efficiënte manier om vooruitgang te boeken.

We begrijpen dat we auto’s nooit helemaal zullen kunnen vervangen, aangezien het een ideaal vervoersmiddel is. Daarom geven we je de flexibiliteit om op een groene manier auto’s te huren en over te stappen op een elektrisch voertuig wanneer je een auto wilt huren.

Dit zijn een aantal voordelen van groen rijden wanneer je een auto huurt:

° je kunt geld besparen dankzij de lagere brandstofkosten

° je kunt genieten van een stillere rit

° het geeft je een goed gevoel dat je bijdraagt aan het milieu

° je draagt bij aan een schoner milieu

° veel steden bieden gratis parkeergelegenheid voor elektrische voertuigen

° in veel steden hoef je geen tol te betalen 

Het aantal oplaadpunten voor elektrische voertuigen neemt voortdurend toe, ook in meer afgelegen gebieden. Dit maakt het huren van een elektrisch voertuig een haalbare optie voor een roadtrip, evenals voor standaard autohuur.

Wat kun je doen om duurzaam reizen te ondersteunen?

Iedereen zou bij moeten dragen aan de strijd tegen klimaatverandering. Het is niet langer een keuze, het is essentieel om de toekomst van de planeet te beschermen. Je kunt dit op de volgende manieren doen:

° huur indien mogelijk elektrische voertuigen

° ruil je eigen auto om voor een hybride of elektrische auto

° kies vaker voor carpoolen

° fiets wanneer mogelijk

Stap vandaag nog over op elektrisch! Bekijk de elektrische auto’s van Europcar wanneer je een auto wilt huren voor op vakantie, of thuis.

Naast voertuigen voor particulier gebruik bieden we ook een scala aan elektrische bedrijfswagens aan, zowel voor korte als lange termijn verhuur. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zie meer artikelen

Meer lezen