Europcar

Verkeerswetten in Duitsland: wat u dient te weten

Traffic Roundabout Below

Wanneer u van plan bent een auto te huren en u in Duitsland wilt rijden met Europcar, zijn er een aantal regels die u dient te weten voordat u de weg op gaat.

Rechts rijden

Duitse wegen zijn ontworpen voor rechts rijdende voertuigen. Dit betekent dat het tegemoetkomende verkeer u links passeert. Bevindt u zich op een tweebaansweg, dan ligt de vluchtstrook rechts van u.

Traffic On Highway With Cars.

Snelheidslimieten

Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/h, tenzij anders aangegeven. Op alle wegen buiten de bebouwde kom is de maximumsnelheid normaliter 100 km/h. Voor bestuurders die een aanhangwagen of caravan achter de auto trekken, geldt een maximumsnelheid van 80 km/h op wegen en snelwegen (autobahns).

En voor de snelheidsduivels die graag op een veilige manier genieten van de volle kracht van Europcar’s vloot, op de snelweg zelf geldt geen snelheidslimiet. Perfect om te genieten van een veilige daglicht rit in een splinternieuwe gehuurde auto!

Legale alcohollimiet

De legale alcohollimiet is nul voor beginners en professionele bestuurders. Voor andere bestuurders geldt een limiet van 0,5 promille. Maar de vuistregel is om helemaal niet te rijden als u iets alcoholisch heeft gedronken.

Parkeren

Het is erg moeilijk om een parkeerplaats te vinden in bepaalde delen van het land. Let op parkeerborden om boetes te voorkomen – ronde borden met rode randen, blauwe achtergronden en een kruis, betekenen dat u niet mag parkeren en stoppen. Als het bord enkel een diagonale lijn bevat en niet een kruis, dan betekent dit dat u beperkt of drie minuten mag parkeren. Een bord met rode randen en wit in het midden betekent dat er geen enkel type voertuig is toegestaan.

Zie meer artikelen

Meer lezen