Europcar

Handige tips om door Parijs te reizen.

De dappere chauffeur die met de auto door Parijs rijdt, is vogelvrij verklaard. Heel langzaam rijden, nergens een parkeerplaats, verkeersopstoppingen enz. U weet nooit hoe lang u er over doet, maar wel dat u gestrest en uitgeput aankomt. Wat een kwelling. Toch bestaan er alternatieven en met een paar tips kunt u toch door Parijs rijden en zelfs een parkeerplek vinden!

Neem per voorkeur de “périphérique “, de ringweg, voordat u Parijs ingaat.

Met de auto naar Parijs gaan is geen pretje. Als u vanuit de ommelanden of de buitenwijken van Parijs komt, neem dan de périphérique, de ringweg om Parijs. Daar kunt u 35 kilometer lang rijden zonder stoplichten, waardoor het beter doorrijden is dan in Parijs zelf. Bovendien geven lichtborden langs het hele traject u realtime file-informatie. Let op weggebruikers die van rechts kunnen invoegen en op de vele radarcontroles. Onthoud dat de maximaal toegestane snelheid 70 km/u is. Er zijn 30 afritten, “porte” genoemd, u kiest de meest geschikte afrit voor uw bestemming om de ringweg te verlaten en de hoofdstad in te rijden.

Vermijd spitstijden.

U moet de spits zoveel mogelijk vermijden. Het is dan zo druk dat u alleen maar tijd verliest. V-Traffic.com, een site die is gespecialiseerd in realtime file-informatie, heeft 4 jaar lang een studie uitgevoerd en is tot de conclusie gekomen dat dinsdagochtend en vrijdagavond de slechtste momenten zijn om in Parijs rond te rijden. Dat kunt u maar beter geloven.

Check vooraf de verkeersinformatie.

Probeer voor uw trajecten realtime verkeersinformatie te krijgen. Zet de radio aan op frequentie 107.7 Deze zender informeert u over de toestand op de weg in uw zone, maar ook over ongelukken, incidenten, wegwerkzaamheden of demonstraties. Met GPS en smartphones met internetverbinding blijft u ook op de hoogte van het verkeer en de duur van uw traject.

Parkeren in Parijs is mogelijk

Hoe ongelofelijk het ook klinkt, er is altijd een oplossing te vinden voor parkeren in Parijs. Kies voor ondergrondse parkeergarages zodra u er een ziet. Voor een tarief van €5 per uur staat u veilig geparkeerd. Informeer voor vertrek waar een ondergrondse parkeergarage is in de buurt van uw bestemming. U kunt ook op straat parkeren, maar die plekken zijn moeilijk te vinden. Als het u toch lukt, vergeet dan niet een parkeermeter te vinden en leg uw ticket goed zichtbaar op het dashboard. De prijs voor parkeren is ook €4 per uur en u betaalt met een kaart die u in een “tabac”, een tijdschriften- en sigarettenwinkeltje, koopt. Parkeren is gratis ‘s avonds van 20u tot 9u de volgende dag en zondag de hele dag.

Parijs bezoeken met scooter

Een veel handiger alternatief is de scooter, die steeds meer gebruikt wordt in Parijs. Hij is veilig, snel en hanteerbaar, waardoor men zich veel gemakkelijker kan verplaatsen in de hoofdstad. Hij is gemakkelijker te parkeren want hij neemt minder ruimte in, wat een flinke tijdsbesparing oplevert. Bovendien zijn er heel veel parkeerplaatsen voor tweewielers.

Zie meer artikelen

Meer lezen