Europcar

Alles Wat U Moet Weten Over Autorijden In Nederland

Plant u binnenkort een bezoekje aan Nederland? Het mag dan wel bekend staan als het land van de fiets, maar de auto blijft het ideale vervoermiddel om comfortabel lange afstanden af te leggen en van het landschap te genieten.

De minimumleeftijd en de officiële documenten voor een Europees land

Nederland is lid van de Europese Unie dus is uw rijbewijs voldoende. Net zoals bij ons is de minimumleeftijd om met de auto te rijden 18 jaar.

Let op uw snelheid

Houd uw snelheidsmeter goed in de gaten, want de maximaal toepaste snelheid is vaak wat anders. Op autosnelwegen is de limiet 120 km/uur, op autowegen is het 100 km/uur en op andere wegen buiten de bebouwde kom mag u 80 km/uur. Binnen de bebouwde kom en in steden is de toegelaten snelheid 50 km/uur, zoals in de meeste landen.

Respecteer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol

Net zoals bij ons en in de meeste andere Europese landen mag u maximaal 0,5 g/l alcohol in uw bloed hebben. Let op, als u uw rijbewijs minder dan 5 maanden geleden behaalde., is het toegestane alcoholgehalte in uw bloed slechts 0,2 g/l.

Parkeren: houd rekening met andere vervoermiddelen

Nederland voert ecologie, openbaar vervoer, de fiets en voetgangers hoog in het vaandel. Daarom is het strikt verboden om uw voertuig op minder dan 12 meter van een bushalte of op minder dan 5 meter van een voetgangersoversteekplaats te parkeren.

Zie meer artikelen

Meer lezen