Europcar

9 tips om te kalmeren als je te laat bent voor een levering

Haal diep adem

Breaking news. Alle mensen hebben lucht in hun longen nodig om te leven. Een gestrest persoon, te laat voor een levering, heeft er meer van nodig. Dus, haal diep adem om al die stress los te laten. Vergeet niet om diep in te ademen en langzaam uit te ademen, dit is een boodschap voor je hectisch brein om te relaxen.

Zoek een andere route

Vooruitgang is iets geweldigs, toch? Tegenwoordig kan je apps downloaden die je helpen bij het vinden van een omweg. Als er geen alternatieve route is, waarom dan niet genieten van het comfort van je bestelwagen

Breng je klant op de hoogte

Ze moeten je geschatte aankomsttijd weten. Zal je te laat komen? Informeer hen. Wees eerlijk, excuseer jezelf en laat hen weten dat je er mee bezig bent. En vergeet niet om een handsfree apparaat te gebruiken wanneer je dat gesprek voert, je hebt geen boete nodig om je dag verder te verslechteren. 

Luister naar een audioboek of podcast

Als je vastzit in een enorme verkeersopstopping, dan is het best om je gedachten ervan af te brengen en de honderden auto’s om je heen te vergeten. Je kan een van de vele opwindende podcasts downloaden of doorgaan met het luisteren van dat boek over moleculaire biologie, met de uitleg over recente bevindingen. Je zult leren hoe dit ons begrip over evolutie en de geschiedenis van het leven kan veranderen, en hoe krachtig de implicaties voor de menselijke gezondheid en zelfs de menselijke aard kunnen zijn.

Maak een “blijf kalm-“afspeellijst

Als je niet van boeken over moleculaire biologie houdt, hebben studies aangetoond dat muziek een gefrustreerde chauffeur ook kan kalmeren. Wel, als je favoriete muziek death metal is, negeer dan dit gedeelte. Anders druk je op PLAY en zing je de stress weg! We garanderen dat je bloeddruk binnen de kortste keren weer normaal wordt. 

Niet toeteren, alsjeblieft 

Een toeterend geluid is absoluut vervelend en het zal de file niet doen verdwijnen. Blijf rustig in je gehuurde bestelwagen terwijl je staart naar de chauffeurs om je heen die waanzinnig aan het piepen zijn.

Investeer in een stressbal

In een stressbal knijpen, kan ook een deel van je frustratie doen verdwijnen. Het is beter dan knarsetanden en het bespaart je een bezoek aan de tandarts.

Controleer je dagelijkse schema

Het is niet de bedoeling om hier met een beschuldigende vinger te wijzen, maar als je de neiging hebt om te laat te zijn voor leveringen, dan wil je misschien je organisatievaardigheden heroverwegen of je werklast verlichten. 

Laat files de rest van je dag niet verpesten

Ja, sommige klanten zullen boos op je zijn, maar dat is niet het einde van de wereld. Vergeet niet dat er morgen weer een dag is. Zorg er gewoon voor dat je stressbal zich in het handschoenenkastje van je bestelwagen bevindt en je je afspeellijst klaar hebt om te beluisteren. 

Zie meer artikelen

Meer lezen