Europcar

Prachtige plekken in België volop in de natuur

Sans Titre (1)

Waarom zou u naar het buitenland reizen als u in België vlakbij huis kunt blijven en de natuurlijke wonderen kunt ervaren die dit prachtige land te bieden heeft? Of u nu voor de eerste of de honderdste keer België bezoekt om van de natuur te genieten, we beloven u dat u niet teleurgesteld zult zijn.

Lees hier enkele inspirerende ideeën om uw volgende trip te plannen en de mooiste natuur van België te ontdekken.

Istock 1198107702 Cpr

Weelderig groen in het Nationaal park de Hoge Kempen

Wilt u graag een geweldige dag beleven met het hele gezin? Een dag in het prachtige park de Hoge Kempen heeft iets voor iedereen. Paardrijden, wandelen, fietsen, zoeken naar insecten en dieren, fantastisch uitzicht… Als u op zoek bent naar een van de beste bezienswaardigheden in de natuur van België, dan vindt u die hier. Nationaal park de Hoge Kempen ligt in het oosten, in de provincie Limburg, en biedt meer dan 5.000 hectare dennenbos, meren en heide om te ontdekken. Het park heeft vijf ingangen, allemaal met een eigen thema en met parkeergelegenheid, dus kijk van tevoren wat u wilt doen voordat u uw ingang kiest.

Istock 1206046076 Cpr

Hoge vennen: het mysterie van het natuurpark de Eifel

Als u iets anders wilt in het geweldige buitenleven van België, dan gaat u naar de Hoge Vennen. Dit diverse en indrukwekkende natuurpark op een half uur rijden van Luik strekt zich uit tot over de Duitse grens. De veengebieden van dit oudste natuurgebied in de regio vormen een vlak en mysterieus landschap dat al bijna 10.000 jaar onveranderd is gebleven. Houd u van sneeuw en skiën? Het Signaal van Botrange, het hoogste punt van België, is perfect om te langlaufen met uw partner of vrienden.

Below View Of Carefree Family Having Fun In Spring Day.

Hallerbos: het blauwe bos

Wanneer u het Hallerbos in gaat, wordt u vervoerd naar een wereld van rust en schoonheid. U zult versteld staan van de verbluffende tapijten van campanula’s, en de pracht van dit natuurlijke paradijs zal u nog lang bijblijven. Miljoenen campanula’s bloeien elk jaar in april en mei, waardoor dit de ideale plek is voor een romantische wandeling met uw partner. En geen probleem als u niet in deze tijd kunt komen, want de kronkelpaadjes en het enorme bladerdek zij het hele jaar door prachtig. Als u stil bent, kunt u wilde dieren zien zoals herten, konijnen en eekhoorns, die een tripje naar het Hallerbos nog leuker maken.

Istock 939173802 Cpr

De natuurlijke waterbronnen van Spa

Spa, beroemd om het minerale water met schijnbaar helende eigenschappen, ligt een half uur ten zuiden van Luik. Voor een dagje uit met vrienden in een natuurlijke omgeving zullen de thermaalbaden van Spa u doen herleven en verjongen. Geniet daarna van een lekkere lunch en een traditioneel Belgisch biertje in een van de schilderachtige cafés en eindig met een wandeling aan de rand van de stad op een van de vele paden door de bossen. In de winter wandelt u door de verse sneeuw en hebt u mogelijk het geluk voetsporen van de wilde dieren te zien die in de bossen rond Spa leven. 

Istock 957387180 Cpr

De wilde dieren van natuurpark Het Zwin

Als uw kinderen (en u!) van vogels en natuur houden, dan mag u dit park niet missen. Op anderhalf uur rijden van Brugge en dicht bij de Nederlandse grens is dit indrukwekkende natuurreservaat een genot voor jong en oud. Het hele gezin kan meedoen met de activiteiten in dit beschermde natuurgebied, die variëren van vogels spotten, wandelen op wadplaten en in zandduinen tot het zoeken van zeldzame planten. Dit betoverende moerasgebied staat vol met technologisch geavanceerde telescopen om naar de wilde dieren te kijken, zoals ooievaars, ganzen en sternen.  

Istock 1139939099 Cpr

De Panne: zon, zee en strand

Als een van de langste stranden in België is De Panne de plaats om dicht bij de natuur te zijn, de wind in uw haren te voelen en naar golven te luisteren die breken op de kust. Aan de noordkust van België, dicht bij de Franse grens, is De Panne een mix van ruime open plekken, oude zandduinen en weilanden. De duinen van het natuurreservaat de Westhoek zijn de perfecte plaats voor het hele gezin om de natuur te verkennen. Met meer dan 340 hectare eindeloze zandduinen, wandelpaden, meren en panoramische vergezichten, zult u sprakeloos zijn door dit levendige landschap. Wist u dat er verschillende soorten zandduinen zijn, inclusief oude fossiele duinen?

Istock 815582618 Cpr

Of u België nu in de zomer of winter bezoekt, elk seizoen heeft een eigen aspect van de natuur en biedt u en uw gezin en vrienden een kans om in contact te komen met de natuur en de zorgen van alledag te vergeten.

Zie meer artikelen

Meer lezen