Europcar

Alles weten over autorijden in Italië

Plant u een reis naar Italië met de auto, misschien zelfs in een Europcar huurauto? Hun verkeersregels zijn een beetje anders dan in andere Europese landen dit is wat u moet weten.

De minimumleeftijd en de noodzakelijke officiële documenten van een Europees land

Uw nationaal rijbewijs is voldoende in alle Europese lidstaten, dus ook in Italië. Natuurlijk moet het geldig zijn tot na uw reis. De minimumleeftijd voor autorijden in Italië is 18 jaar.

Couple Having Fun On Roadtrip

Alles weten over de snelheidslimieten

De snelheidslimieten in Italië lijken op de onze, maar zijn niet helemaal dezelfde. In de stad mag u maximum 50 km per uur rijden, buiten de steden mag u 90 en op de autowegen 110. Op autosnelwegen mag u 130 km/uur. De toegelaten snelheid vindt u op de borden met een groene achtergrond.

Maximaal toegestane hoeveelheid alcohol

Italië hanteert een nultolerantie voor beginnende bestuurders. Voor andere automobilisten is de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed 0,5 g/l, zoals in de meeste EU-landen.

Parkeren: volg de rijwegmarkeringen

Parkeerplaatsen worden aangeduid met lijnen van verschillende kleuren. Gratis parkeerzones hebben witte lijnen, blauwe lijnen geven aan dat het parkeren betalend is. Parkeerplaatsen met gele lijnen zijn gereserveerd.

Zie meer artikelen

Meer lezen