Europcar

De ultieme gids om 2 leveringen in één reis te maken

Je missie, moet je beslissen om ze te accepteren, is om je bestelwagen correct te laden om zo tijd, benzine en geld te besparen. Deze praktische tips zullen zichzelf binnen 15 seconden vernietigen. Succes. 

Label de dozen

Neem de tijd om labels op dozen of artikelen aan te brengen waarop de namen en bestemmingen van de zending worden vermeld voor het inpakken van je gehuurde bestelwagen. Dit noemt men organisatie en het is geweldig.

Eerst zware voorwerpen laden

De uren die je in de sportschool doorbrengt, beginnen eindelijk vruchten af te werpen zodra je die zware voorwerpen begint te heffen aan de voorkant van de gehuurde bestelwagen (het dichtst bij de cabine van de vrachtwagen). Houd ze rechtop en verdeel het gewicht gelijkmatig. Vergeet niet om je knieën te buigen tijdens het optillen, zodat je niet opnieuw bij je kinesist op bezoek moet. 

Denk van onder naar boven

Je moet geen ingenieur zijn om de ruimte te maximaliseren, het enige dat je nodig hebt, is gezond verstand. Stapel van vloer tot plafond, te beginnen met de zwaarste dozen. Om boze klanten te weren, wikkel je riemen rond grote voorwerpen om ze te beveiligen en te voorkomen dat ze bewegen. Plaats breekbare artikelen bovenaan.

Vergeet de muren niet

Als je langere voorwerpen moet plaatsen, stapel ze dan verticaal langs de binnenmuren van je gehuurde bestelwagen. Werk naar boven toe en plaats de kleinste artikelen bovenaan. 

Draag zorg voor de dozen

Zodra je het zware werk hebt gedaan dankzij die stevige spieren van jou, is het tijd om dozen met dezelfde hoogte op elkaar te stapelen om een effen oppervlak te krijgen. Omdat je fit EN slim bent, zal je een beetje ruimte besparen door de resterende gaten met kleine artikelen te vullen.

Zorg voor wat licht

Tot slot, waarom hang je geen lantaarn of lamp op batterijen in de achterhoeken van je bestelwagen om je te helpen vinden wat je nodig hebt? Dat kan best van pas komen als je een late levering moet doen.

Zie meer artikelen

Meer lezen