Europcar

Alles Weten Over Autorijden In Portugal

De Portugese wegen worden goed onderhouden, en een bezoek aan het land per voertuig blijkt verrassend eenvoudig. Echter, hoewel de wetgeving inzake de veiligheid op de weg weinig verschilt van die van de andere Europese landen, is voorzichtigheid achter het stuur geboden, want het aantal ongevallen ligt hoger dan het Europees gemiddelde. Raadpleeg, voor een veilig verblijf, de voornaamste regels, die op de Portugese wegen in acht moeten worden genomen.

Minimum leeftijd en vereiste officiƫle documenten

Uw geldig nationaal rijbewijs, een aansprakelijkheidsverzekering en het kentekenbewijs volstaan om in Portugal te mogen rijden. De wettelijke minimumleeftijd om te mogen autorijden, is 18 jaar.

Een nultolerantie ten aanzien van snelheidsovertredingen

Wees waakzaam ten aanzien van de snelheidslimieten en overtredingen, die zeer streng bestraft worden met een hoge boete. Op de snelweg is de maximaal toegestane snelheid 120 km/uur en op de autoweg 100 km/uur. Binnen de bebouwde kom is 50 km/uur de limiet.

Houd uw alcoholpercentage scherp in de gaten

De jacht op bestuurders die onder invloed van alcohol rijden, heeft prioriteit in Portugal. Zoals in de meeste Europese landen wordt de toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed gesteld op 0,5 g/l. Vergeet niet dat sommige Portugese likeuren een hoog alcoholpercentage bevatten.

Meestal betaald parkeren

In de stad moet voor bijna alle parkeerplaatsen betaald worden. Om niet te eindigen met een boete dient u een bedrag, evenredig aan de parkeertijd, in de dichtstbijzijnde parkeerautomaat te werpen.

Zie meer artikelen

Meer lezen