Europcar

Hoe kan je ervoor zorgen dat je tieners je 'insta-stalken' tijdens je romantische vakantie in de Algarve

Voor een keer heb je je kinderen achtergelaten om een welverdiende pauze te nemen met je wederhelft in dit prachtige deel van Zuid-Portugal. Als gulle ouders kan je hen laten weten dat je de tijd van je leven hebt door je dagelijkse activiteiten te delen. Het gebied is zo fantastisch dat we er zeker van zijn dat je tieners de verleiding niet kunnen weerstaan om je insta-feed te bekijken. 

Toon je kinderen dat je weet wat een selfie is

Begin je roadtrip in Faro, de hoofdstad van de Algarve. Je kan een van de historische bezienswaardigheden van de oude stad bezoeken, zoals de bogen van de kerk. Van daaruit rijd je ten zuiden van de stad naar Ilha Deserta en maak je foto’s op de afgelegen gouden zandstranden die zich uitstrekken over ongerepte wateren. 

#likesonthemove #chillwitheuropcar 

Doel aantal likes: 45

Faro, 8000-222 Faro

Herinner hen eraan dat er zich een prachtige wereld buiten hun slaapkamer bevindt

Controleer het imposante Rococo Palacio de Estoi, 10 km ten zuiden van Faro. Laat je niet misleiden door de eenvoud van de roze gevel van dit oude paleis dat is omgetoverd tot hotel. Eenmaal binnen zal je onder de indruk zijn door de rijkdom, de prachtige bewerkte kamers en de overvloed aan gepleisterde ornamenten, spiegels en prachtig beschilderde plafonds. 

#whatsyourfavouritepicture #followmekids 

Doel aantal likes: 32

Rua São José, Estoi, 8005-465 Faro

Laat hen weten dat je een innerlijk gevoel voor avontuur hebt 

Een uur ten westen van Faro ligt Benagil, een klein vissersdorpje dat beroemd is geworden vanwege de prachtige zeegrot, de ultieme Instagram hotspot van de Algarve dus. Je kunt er naartoe peddelen of op een boot springen om de grot te verkennen en een geweldige foto te maken in een schijnbaar ontspannen houding. 

#feellikeaspy #mykidsarejealous

Doel aantal likes: 135

Estrada de Benagil, Lagoa 8400-427

Draag de bijpassend bedrukte shirts waarvoor ze zich zo schamen 

Lagos is letterlijk een droomwereld van optische perfectie. Je hebt er het historische centrum, de imposante Moorse muren, de mooie wandelpaden. Oh, en de wonderlijke stranden… Als enkele trappen beklimmen je niet afschrikt, probeer dan de Praia do Camilo; nog een niet te missen punt, je kunt ook de prachtige rotsformaties van Ponta da Piedade bezoeken.

#bestbeachesintheworld #hatersgonnahate

Doel aantal likes: 68

Rua da Costa D’Oiro, Lagos 8600-544

Vertel de jongeren subtiel dat jullie leuke ouders kunnen zijn

Voordat je je voertuig terugbrengt naar Vila Nova de Milfontes, stop je bij Odeceixe aan de westkust van de Algarve. Het weinig bekende dorp met zijn schilderachtige witte huizen en rode daken is rustig en aangenaam. En als je daar toevallig bent in juni, maak dan van de gelegenheid gebruik om in het dorp rond te lopen om de gekleurde wimpels en slingers te bewonderen die tijdens de populaire Saints festivals de straten sieren. Terwijl je bezoek ten einde loopt, vereeuwig je enkele magische momenten op een ander bloedmooi strand, Praia Odeceixe, op slechts 4 km afstand … 

#europcarpicoftheday #missmykids 

Doel aantal likes: 52

Odeceixe, 8670 Aljezur 

Zie meer artikelen

Meer lezen