Europcar

Wat is er te doen in 1 uur in… Parijs?

Tussen twee zakenafspraken, voordat u teruggaat naar het hotel, heeft u nog net een uurtje vrij kunnen maken… Hier is onze kleine gids voor Parijs, speciaal voor de reiziger met haast, om er zeker van te zijn dat u niets mist tijdens uw bliksembezoek aan de lichtstad.

Een van de mooiste uitzichten over Parijs, met een cocktail in de hand

Om in één oogopslag te genieten van een van de mooiste uitzichten over Parijs, al roerend in een welverdiende cocktail na een dag hard werken, gaat u naar de toren van Montparnasse. Deze toren met zijn ondankbare vorm huisvest op de bovenste verdieping een restaurant met de prikkelende naam: Le Ciel de Paris (De Hemel van Parijs).

Verwen uzelf met een eenvoudige maaltijd

Het eenvoudige, overvloedige eten gericht op de kwaliteit van de producten en niet op opsmuk, verdient de laatste jaren alle lof in de Franse hoofdstad. Dat komt goed uit want in de brasserieën vindt men het echte Parijs. De nieuwe etablissementen die het daglicht zien, maken hele generaties Parijzenaren gelukkig, ook de jongeren die een grote behoefte hebben aan deze populaire gastronomie. Made in France, en ze zijn er trots op.

Om middenin het populaire Parijs te duiken, gaat u naar brasserie Lipp, in de wijk Saint Germain des Prés. Dit ware Parijse instituut bestaat al 135 jaar en heeft heel Parijs voorbij zien komen: van Saint-Exupéry tot Madonna. Lipp was en blijft de typische plek waar artiesten en intellectuelen van allerlei pluimage langskomen.

De ziel van Parijs in uw koffer meenemen

Parijs, dat is de Seine die rustig voortstroomt langs het eiland Saint Louis, de altijd levendige terrassen, waar de geur van koffie en croissants of van boeuf bourguignon rondwaart, en de levendige drukte van de Champs Elysees…

Vertrouw op de kracht van de geur om de poëtische sfeer te vangen en geef dat aan uw geliefden: de finesse van een parfum van een typisch Parijs merk is een glamoureuze en romantische keuze.

Zie meer artikelen

Meer lezen