Europcar

De best verborgen yogalocaties in Andalusië

Op vakantie gaan betekent niet dat u uw favoriete activiteit moet achterlaten. In Zuid-Spanje kunt u recreatieve en yoga-activiteiten combineren tijdens uw verdiende vakantie. 

Doe de Cobra in een cocon van rust 

Finca el Moro in nationaal park Sierra de Aracena is een afgelegen boerderij, 100 kilometer ten noorden van Sevilla. Daar kunt u ’s ochtends mediteren en ’s middags aan asana-yoga doen in een open shala met uitzicht over de boerderij. Intussen kan uw partner paardrijden of wandelen. Het voeden van uw ziel is goed, en wat wil een mens meer als u ook nog kunt genieten van organisch geproduceerd voedsel? Oh, wacht even: elke cottage heeft een eigen zwembad! 

Plaza del Coso, 3, Fuenteheridos 21292, Huelva

Adem diep in en beheers de Zonnegroet 

91 kilometer ten zuiden van Sevilla licht het Suryalila Retreat Centre, omringd door zonnebloemvelden en meren, waardoor adembenemende uitzichten vanaf de prachtige locatie gegarandeerd zijn. In het Suryalila wordt u welkom geheten in de Om Dome, volgens velen de indrukwekkendste yogahal van Europa, voor energieke Vinyasa Flow Yoga in de ochtend en ontspannende Yin Yoga in de middag. Overnacht in een gezellige yurt of een exotische kamer, geïnspireerd door Bali en India, en ontspan uw lichaam in het zoutwaterbad of de ecosauna. 

Cortijo La Fabrica, Pago de Pajarete, 11650 Villamartin, Cádiz 

Probeer de Armdrukhouding en mediteer in een grot 

59 kilometer ten westen van Malaga, in het prachtige natuurreservaat Sierra de las Nieves, ligt Molino del Rey, een van de 10 beste yogalocaties ter wereld. De yogastudio is met de hand uitgehakt in een berg, biedt uitzichten over de vallei en heeft een deur die leidt naar meer stilte in de grotten. Ja echt, dit zijn unieke grotten waar u kunt mediteren of zwemmen in het magische “grotto”-zwembad.

Jorox, 29567 Alozaina, Málaga

Ga voor de Pauw en adem uit

Kaliyoga, 52 kilometer ten zuiden van Granada, biedt 2 yogalessen per dag aan met eigen leraren. U kunt in de boerenwoning of houten cabines slapen, en zelfs in grote tipi’s als u voor avontuur gaat. U kunt ook met verschillende therapeutische behandelingen experimenteren en de regio Alpujarra ontdekken, beroemd om de watervallen, kloven en Moorse dorpen.

Camino Real, Las Barreras, (Orgiva), Las Alpujarras, Granada

Zie meer artikelen

Meer lezen