Europcar

Ruil je koffer in voor een surfplank en ontdek Zuidwest-Frankrijk

Je staat op het punt naar Zuidwest-Frankrijk te reizen voor een zakenreis en je krijgt een paar vrije dagen om dit prachtige gebied te bezoeken. Of je nu een barrel hunter bent of gewoon geniet van het idee dat je niet hoeft te werken, nu is je kans om je kostuum aan de kant te leggen en met een andere manier van leven te experimenteren.

Je wilt surfen omdat dat is wat coole mensen doen.

Als Hossegor het mekka van surfen is, dan is Seignosse, op 15 minuten rijden van Capbreton in de regio Landes, een van de meest favoriete plekken in de wereld van de surfgemeenschap. Van de vele zeeresorts langs de 106 km lange kust, biedt Seignosse een relaxte uitstraling, waarschijnlijk vanwege de vele gebruinde, getatoeëerde, langharige mensen die in het gebied wonen. Dankzij de uitgestrekte vlakke en eindeloze stranden moet je je strandlaken niet met een onbekende te delen. 

Les Estagnots, Penon, Les Bourdaines, 40510 Seignosse 

Je kunt amper op een plank staan maar je houdt van feesten

Uitgeput van het proberen er ook zo uit te zien, met gebleekte haren, heb je dringend behoefte aan een pauze. In Bayonne, de Franse Baskische hoofdstad dicht bij Biarritz-Anglet, kan je je pijnlijke lichaam verlichten bij de rivier in de wijk Petit Bayonne. Je zult een geweldige avond beleven en vergeten dat je nieuwe baas, die vol verwondering is, beloofde dat je haar de volgende dag zou leren surfen. 

Le Petit Bayonne, 64100 Bayonne 

Je geniet van een goede ochtendroutine en je bent ook een fervente foodie 

Vanuit Biarritz-Anglet rijd je in 30 minuten naar Saint-Jean-de-Luz met zijn ontspannen en oudste vissershaven van het land. Daar kan je proeven van de lokale gastronomie, die vooral gericht is op vis, een aantal heerlijke chocolaatjes kopen of jezelf verliezen in de beroemde Baskische cake. En al het niet lukt om een ‘voorwaartse omgekeerde 360’ uit te voeren (echte riders zullen dit begrijpen), op Plage de Senix kun je altijd de schuld geven aan de doos kokoskoekjes die je hebt gegeten. 

Plage de Senix, 64500 Saint-Jean-de-Luz

Je houdt van surfen maar niet zozeer van haaien

Ongeveer 15 km van Biarritz-Anglet en dicht bij de Spaanse stad San-Sebastian, ligt Guéthary, een charmante Baskische stad met de imposante Pyreneeën op de achtergrond. Sommigen zeggen zelfs dat de golven daar net zo spectaculair zijn als die van Hawaï, zonder dat er haaien rondzwemmen. Als je eenmaal gesetteld bent, kan je eindelijk het haar uit je man-bun loslaten, je surfboard knuffelen alsof het je beste vriend is en trots de gigantische golftattoo op je rug laten zien. 

Parlementia, 64210 Guéthary

Surfers kijken je raar aan als je je board op je hoofd draagt

Te druk om je voor te bereiden op de ontmoeting van je leven, ben je vergeten de surfetiquetten na te kijken. Ach, vergeet het idee om op een golf te surfen en rijd 40 minuten van Capbreton naar de Courant d’Huchet, een van de natuurlijke beschermde monumenten van de regio Landes. In Moliets-Plage, waar de stroming in de Atlantische Oceaan uitmondt, kan je eindelijk erkennen dat de surfcultuur genadeloos kan zijn, terwijl je het prachtige uitzicht bewondert. En plan je volgende zakenreis in surfvrij IJsland.

Courant d’Huchet, 374 Rue des Berges du Lac, 40550 Léon

Zie meer artikelen

Meer lezen