Europcar

De ultieme Nieuw-Zeelandse roadtrip voor sterrenkijken

Capture

In een land hier ver vandaan, is de nachtelijke hemel zo helder dat je urenlang kunt staren naar de verschillende sterrenbeelden. Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is een International Dark Sky Reserve, het grootste ter wereld van dit type. Tijdens deze roadtrip hoef je alleen maar uit je auto te komen om van de wonderen van het universum te kunnen genieten.

 

Alleen de Melkweg, een verrekijker en jij

Ongeveer 274 km ten westen van Christchurch, is het Mackenzie Basin in de Zuidelijke Alpen van Nieuw-Zeeland beroemd om zijn sterrenhemelen en zijn 3724 meter hoge Aoraki/ Mt Cook. Geef je ’s nachts over aan je passie in het Aoraki Mackenzie International Dark Sky Reserve, uitgeroepen tot ‘een van de beste sterrenkijklocaties ter wereld’. Jouw innerlijke nerd zal zeker tevreden gesteld worden in het Sir Edmund Hillary Alpine Centre. Leun achterover in het Digital Dome Planetarium en geniet van virtuele rondleidingen door de genoemde zuidelijke nachtelijke hemel.

Aoraki/Mt Cook National Park, Canterbury, 7999

Sir Edmund Hillary Alpine Centre, The Hermitage Hotel, Terrace Road, Aoraki/Mount Cook Village

Hiking In New Zealand

Een welverdiende stellaire ontspanning

110 km van Mt Cook en nog steeds in het Dark Sky Reserve bevindt zich de Mt John Observatory in Lake Tekapom, met de krachtigste telescoop van het land. Verlaat de kleine stad en rijd 9 km naar de onderzoeksfaciliteit waar je een spectaculair uitzicht hebt van 360 graden over de nachtelijke hemel. Om ten volle van dit moment te genieten, stop je je camera en telefoon weg en geniet je gewoon de hele nacht lang van de miljarden sterren die boven je voorbij trekken.


Mount John University Observatory, 422 Godley Peaks Road, Lake Tekapo, 7999

Young Asian Woman Taking Photos On Hooker Glacier In Aoraki / Mount Cook National Park, New Zealand

Astrotoerisme is nog nooit zo cool geweest

Als je nog niet moe bent geworden van zoveel moois, kun je 63 km zuidelijker naar Twizel rijden. Nog steeds gelegen in de MacKenzie regio biedt de frisse lucht van het bergstadje nog een ander schitterend schouwspel. Pak de telescoop en geniet van de schoonheid van de Grote Magelhaanse Wolk, die alleen zichtbaar is op het zuidelijk halfrond.

 

Kom in de ban van Alpha Centauri

200 km zuidwaarts is Queenstown een populaire badplaats, gelegen rond majestueuze besneeuwde bergen. Parkeer je auto in centraal Queenstown en stap aan boord van de Skyline Gondel die je 450 meter boven het meer van Wakatipu naar Bob’s Peak brengt. Met jouw ogen strak op het hemelse koninkrijk, zul je ongetwijfeld gefascineerd zijn door het Zuiderkruis en door Alpha Centauri.

Ben Lomond 9371

 

Zie meer artikelen

Meer lezen