Zo laadt u een verhuiswagen

Gids om een verhuiswagen te laden

Uw verhuiswagen laden kan een netelige opdracht lijken, maar door elk beetje ruimte maximaal te gebruiken, kunt u meerdere ritten overbodig maken en breekbare spullen beschermen tijdens het transport. Volg onze nuttige tips om de ruimte optimaal te benutten en uw verhuis stressvrij te maken

Grote toestellen en witgoed

Laad als eerste uw grote toestellen en witgoed in. Deze grote items vormen een goede basis om uw andere spullen rond te stapelen en hebben de perfecte vorm (en zijn stevig genoeg) om er dozen op te plaatsen.

Zorg dat uw koelkast volledig ontdooid en uw wasmachine leeggelopen is om waterschade te vermijden aan uw andere spullen.

Wanneer uw toestellen in de vrachtwagen staan, beschermt u ze zorgvuldig met verhuisdoeken en gebruikt u spanriemen om ervoor te zorgen dat ze tijdens het transport niet bewegen.  

 

whitegoods-918_288.jpg

Verhuisdozen

Verhuisdozen zijn niet alleen ideaal om spullen te beschermen, maar ook om de ruimte in uw gehuurde vrachtwagen maximaal te gebruiken. Nadat u uw zware toestellen hebt ingeladen, raden we aan om uw verhuisdozen gelijkmatig te stapelen van de vloer tot het plafond. Begin met de zwaarste dozen en gebruik uw toestellen als basis waar nodig.

Gebruik uw Tetris-vaardigheden om een volledige rij te creëren voor u aan een nieuwe begint! Op die manier benut u niet alleen optimaal de ruimte, maar krijgt de lading ook geen kans om te verschuiven tijdens het transport. Merkt u dat er ruimte is waarin geen verhuisdoos meer past, dan kunt u die ruimte gebruiken voor kleinere spullen en zachte items, zoals kussens en dekens.

 

918_288-boxes.jpg (x-default)

 

Grote en zware meubelstukken

Nadat u de verhuisdozen gelijkmatig gestapeld hebt, is het tijd om uw zware meubelstukken in te laden. Om ruimteverlies te vermijden is het belangrijk dat u deze zaken vooraf voorbereidt op het transport, met verhuisdoeken en omsnoeringsband. Leg eerst een verhuisdoek op de plaats waar uw meubels komen.

Dek elk stuk af met een verhuisdoek nadat u het hebt ingeladen en gebruik omsnoeringsband om alles vast te maken.

check

 Grote tafels – een goede vuistregel: als iets gedemonteerd kan worden, is het een goed idee om dat te doen vooraleer u het inlaadt. Op die manier gebruikt u niet alleen optimaal de beschikbare ruimte, maar vermijdt u ook schade tijdens het transport. Plaats het tafelblad op zijn zij tegen de wand van de verhuiswagen en stapel de stoelen veilig ernaast.

check

Bedbodems – pas dezelfde methode toe: demonteer het frame en plaats het hoofdeinde rechtop tegen de wand.

check

Matrassen – laad de matrassen in en plaats ze naast elkaar verticaal tegen de resterende wandruimte in de verhuiswagen. De ruimte tussen elke matras is ideaal voor breekbare spullen als schilderijen, spiegels en flatscreen-tv's

check

Zetels – zet zetels net zoals matrassen verticaal tegen de wand om te vermijden dat ze vloerruimte innemen. Gebruik kussens om de resterende gaten te vullen en elke beweging tijdens het transport te vermijden.

check

Boekenkasten – verwijder alle boeken, kleef de deuren dicht met tape en plaats ze zorgvuldig rechtop in de verhuiswagen.

 

moving-large-furniture-918_288.jpg (x-default)

 

Kleinere meubelstukken

Nu de wanden ingenomen zijn door de grotere meubelstukken, kunt u het volledige middengedeelte van de verhuiswagen gebruiken. Doordat kleinere items vaak breekbaar zijn en makkelijker beschadigd raken dan grote spullen, is het heel belangrijk om ze zorgvuldig in te pakken en te beschermen, om beweging tijdens het transport te vermijden.

check

(Kleer)kasten – verwijder om te beginnen alle laden en bind ze samen tot stapels. Wanneer de laden verwijderd zijn, laad u het meubelstuk in. Doe dat rechtopstaand of op zijn zijkant, afhankelijk van hoe u het minste horizontale ruimte inneemt.

check

Kleine tafels – kunnen uw kleine tafels gedemonteerd worden? Doe dat dan en ga op dezelfde manier te werk als met uw grotere tafels. Kunnen ze niet gedemonteerd worden? Laad ze dan in de verhuiswagen en gebruik de ruimte onder de tafel om kleinere dozen op te bergen.

 

moving-smaller-furniture-918_288.jpg (x-default)

KLAAR OM TE VERTREKKEN!

Wanneer alle spullen ingeladen zijn, controleert u nog eens of alles zorgvuldig vastgemaakt is en of alle breekbare spullen beschermd zijn met verhuisdoeken. Wanneer u aangekomen bent bij uw nieuwe woning en de verhuiswagen met optie 'enkele rit' uitgeladen hebt, hoeft u deze enkel nog in te leveren bij het dichtstbijzijnde Europcar-kantoor.

Onze bestelwagens

Vind het juiste voertuig voor uw behoeften.

Onze diensten

Op zoek naar een korte of lange termijn verhuur van bestelwagens?

Onze aanbiedingen

Vind de beste tarieven voor de huur van uw bestelwagens.

0032 2 348 92 12

Dezelfde applicatie. Meer mobiliteit.

Download de mobiele Europcar applicatie beschikbaar op iPhone, iPad en Android!

Meer informaties

De voordelen van autohuur bij Europcar

Welkom bij Europcar, wereldleider op het gebied van auto- en bedrijfswagenverhuur, met wereldwijd 3835 agentschappen, waaronder 26 verhuurkantoren in België. Dankzij 60 jaar ervaring biedt Europcar u een voortreffelijke service en de scherpste aanbiedingen voor huurauto’s in de Belgische steden Brussel en Luik en op de luchthaven van Zaventem. De autovloot van Europcar biedt diverse modellen voor alle behoeften: stadsauto’s, de Smart, Fiat 500 en elektrische Renault ZOE, de bedrijfswagens Renault Master en Peugeot Kangoo voor uw verhuizingen, maar ook prestigieuze auto’s als de Jeep Renegade 1.6 en Audi A5, luxe modellen die u kunt huren met de Selection-optie, die de beschikbaarheid van het gekozen model garandeert. Als u rechtstreeks bij Europcar reserveert, profiteert u van onze beste tarieven en services! Maak nu online uw reservering bij ons!

 
WTA 2018.png

World's Leading Car Rental Company Website

TripAdvisor Traveller's Choice 2016

TripAdvisor Traveller's Choice 2016