Europcar

Laat je zakelijke bijeenkomsten achter om te ontspannen in de buurt van Parijs (zoals echte Parijzenaars dat doen)

Je houdt ervan om naar Parijs te reizen voor je werk. Sterker nog, je bent er trots op dat je de beroemdste bezienswaardigheden van de stad hebt afgevinkt. Echter, voor deze zakenreis, voel je dat het een schande zou zijn om geen auto te huren, tuinen te bezoeken, parken en andere verborgen schatten te ontdekken in de buurt van de Franse hoofdstad. Dus, hier zijn onze suggesties. 

Weg met je lovehandles, want je kent het, Franse gebakjes …

Waarom rijd je niet naar de golfclub Ozoir-la-Ferrière, op slechts 10 km van Lognes, waar je kan genieten van eendaags lidmaatschap? Je kunt relaxen naast de typische gestresseerde Parijzenaars die behoefte hebben aan wat ontspanning. Vervolgens kan je genieten van de stilte tijdens een lunch in het kasteel en proberen weg te blijven van de genoemde heerlijke gebakjes. 

Golf Club d’Ozoir-la-Ferrière, Château des Agneaux, 77330 Ozoir-la-Ferrière

Je hebt de glazen torens wel gezien

Bekijk het spectaculaire Arboretum de la Vallée-aux-loups in Châtenay-Malabry, ongeveer 7 km vanVélizy-Villacoublay en 12 km van de luchthaven Orly. Daar kun je rondwandelen in het huis van Chateaubriand en zelfs een traan wegpinken bij het bezichtigen van de majestueuze blauwe Atlasceder, een 150-jaar oude boom, geselecteerd als de Europese Boom van het Jaar 2016. Het zal voelen alsof Moeder Natuur je warm omhelst. 

Arboretum de la Vallée-aux-loups, 140 Avenue Jean Jaurès, 92290 Châtenay-Malabry

Je probeert nog steeds de aantrekkingskracht van moderne kunst te achterhalen

Je hebt musea en galerijen bezocht in Parijs, maar je kunt nog steeds geen vat krijgen op moderne kunst. Het MACVAL-museum in Vitry-sur-Seine, op minder dan 9 km van de luchthaven Orly, zou je uiteindelijk kunnen beïnvloeden. Het biedt een prachtige en toegankelijke collectie Franse kunst van 1950 tot heden en uitzonderlijke tijdelijke tentoonstellingen. En je kan er ook lokale kunstenaars ontmoeten. Als je nog steeds niet dol bent op hedendaagse kunst, dan zullen de prachtige antieke beelden je verwelkomen in het Louvre.

MACVAL Museum, Place de la Libération, 94400 Vitry-sur-Seine

Maak indruk op je Franse partner met je perfecte kennis van Rodin

Iedereen kent het Rodinmuseum in Parijs. Maar wist je dat er nog een ander was in Meudon, een chique buitenstad op slechts 12 km ten zuidwesten van de hoofdstad? Gelegen in het midden van een prachtig park herschept Villa des Brillants de omgeving en de intimiteit van de werkplaats van de kunstenaar. Stel je ook de blik voor van je collega’s wanneer je uitlegt dat de kunstenaar en zijn vrouw een paar meter onder de Blik van de Denker begraven liggen.
Rodin Museum, 19 Avenue Auguste Rodin, 92190 Meudon

Je dacht dat Versailles de enige plaats was om van het formele landschapsontwerp te genieten?

Als je drukte wilt vermijden en wilt genieten van een dramatische omgeving, ga dan 11 km buiten Parijs naar het Parc du Domaine de Sceaux, ontworpen door Lodewijk de 14de’s geliefde tuinman en landschapsarchitect van Versailles, André Le Nôtre. Als de 448 hectare schoonheid en briljante vormgeving je nog niet hebben uitgeput, kan je ook deelnemen aan een van de rondleidingen door het kasteel en de voormalige stallen bekijken die zijn omgebouwd tot kunstgalerijen, evenals de indrukwekkende kunstcollectie.

Parc du Domaine de Sceaux, Château de Sceaux 92330 Sceaux

Vergeet niet dat er een tijd was wanneer mensen niet met een computer werkten

Sommige kunstenaars vonden graag inspiratie op het platteland in plaats van in het afleidende leven van de stad. Huur een auto en ga naar Médan, op 32 km van Parijs, waar de beroemde schrijver Emile Zola een huis kocht, het park ontwierp en kunstenaars aantrok zoals Manet, Cézanne of Pissarro. Toen Zola niet bezig was met het ontvangen van genieën, vulde de romanschrijver ook duizenden handgeschreven pagina’s in zijn kantoor.

Maison d’Émile Zola 26 Rue Pasteur, 78670 Médan

Zie meer artikelen

Meer lezen