Europcar

Is een weekendje België geen leuke optie voor Pasen?

Als u op zoek bent naar ideeën voor plaatsen om met Pasen te bezoeken, dan is België het ideale land om met het gezin te bezoeken. U kunt meedoen met de Belgische Paastradities en een onvergetelijke vakantie beleven. België is ook een leuke bestemming voor stellen of groepen vrienden voor een weekendje weg vanwege de selectie aan bezienswaardigheden voor alle leeftijden.

1- Kamperen in België: probeer de Ardennen

Als u in verbinding wilt staan met de natuur en een liefhebber van het platteland bent, dan kunt u in de regio Ardennen uit veel kampeerplaatsen kiezen. Deze adembenemend mooie regio heeft veel bossen en meren om te verkennen en er zijn veel verschillende campings. Of u nu het liefst uw eigen tentje opzet of voor glamping kiest, de Ardennen zijn ideaal voor een Paasvakantie. Kamperen betekent dat u alles op uw eigen tempo doet, van het klaarmaken van uw Paasontbijt tot aan het plannen van een zoektocht naar Paaseieren voor de kids in het bos.  

2- Plezier aan de kust in België, van Knokke-Heist tot De Panne

Als u met Pasen graag in de buurt van de zee wilt verblijven, dan heeft België diverse plaatsen aan de kust met veel Paasactiviteiten voor het hele gezin. De populaire bestemming Knokke-Heist heeft een prachtig zandstrand, perfect voor een picknick en ontspannende dagen in het zand. Verderop aan de kust ligt Oostende, de stad aan de zee, waar het vertier van een stad gecombineerd is met de ontspanning van het strand. Met een huurauto komt u verder en kunt u een groter deel van de kust verkennen, tot aan de duinen van De Panne, bekend om de populaire sport strandzeilen.

3- Bezoek het chocolademuseum in Antwerpen

Zonder chocolade is Pasen niet compleet. Of het nu paaseieren zoeken in een plaatselijk dorp is of een bezoek aan Chocolate Nation in Antwerpen, dit is een must voor alle chocoholics. U kunt veel verschillende soorten chocolade proeven, leren waarom Belgische chocolade zo populair is en u kunt zelfs meedoen aan een chocoladeworkshop waarin u uw eigen chocolade maakt. Chocolate Nation is een paradijs voor chocoholics van alle leeftijden.

4- Bekijk de prachtige Paasparade van Herve

Duizenden mensen gaan de straat op voor de Paasparade in Herve, in de buurt van Luik. Als u op zoek bent naar iets te doen in België met Pasen, dan is dit een aanrader. Dit traditionele evenement is een spektakel dat u niet mag missen. Sinds 1876 wordt de parade elke Paasmaandag gehouden, waarbij de straten vol zijn met kleurrijke wagens die door paarden worden getrokken, met muziek, vuurwerk en dans. Plezier maken met Pasen is hier aan de orde van de dag, van peuters tot grootouders!

5- Geniet van het uitzicht vanaf het iconische Atomium in Brussel

Het Atomium, dat bekend staat een van de belangrijkste bezienswaardigheden te zijn in Brussel, heeft de vorm van een kristal dat 165 miljard keer uitvergroot is. Dit is de ideale plaats voor een leuke vakantie met Pasen, om meer te weten te komen over een van de meest populaire attracties in Brussel.

Het monument biedt panoramische uitzichten van 360° over de stad en veel interactieve activiteiten voor de kids om aan mee te doen. Geniet van een Paaslunch in het Atomium restaurant op 95 meter boven de grond en met een fantastisch uitzicht over deze prachtige stad.

6- Kijk naar het Paasrugbytoernooi van Gent, perfect voor sportliefhebbers!

Als u van rugby houdt, dan geniet u zeker bij het Paasrugbytoernooi van Gent. Dit evenement wordt altijd met Pasen georganiseerd en belooft een dagje uit vol actie voor het hele gezin. Kijk overdag naar de toernooien en sluit af met een all-you-can-eat barbecue. U kunt zelfs uw tent opzetten of een houten hutje voor meerdere personen huren. 

7- Geniet van de natuur in Hallerbos, het blauwe bos

De rust die het Hallerbos uitstraalt, is een must tijdens een Paasvakantie in België. In april en mei is de bodem van het bos bezaaid met duizenden blauwe hyacinten, waar de bijnaam van het bos vandaan komt. Een absoluut betoverend gezicht. Hallerbos, een perfecte locatie voor een eenvoudige wandeling in het groen, is een van de meest spectaculaire wonderen van de natuur in België.

De kids kunnen heerlijk vrij rondrennen en genieten van de geluiden, geuren en mooie plekjes van het bos. Dit is ook de ideale locatie voor een romantische wandeling met uw partner en om te ontspannen en tot rust te komen tijdens uw Paasvakantie.

 

Wanneer u in uw Paasvakantie een auto huurt, kunt u diverse evenementen die België te bieden heeft bezoeken. U hoeft zich dan geen zorgen te maken over trein- of bustijden: stap in de auto en reis in uw eigen tempo.

Zie meer artikelen

Meer lezen