Europcar

10 goede redenen om naar Parijs te komen

Wat denkt U van een weekendje om Parijs te ontdekken? De “mooiste stad ter wereld” fascineert, intrigeert. Huur nu uw Europcar voertuig en ontdek de hoofdstad van Frankrijk. Laat je niet misleiden door het enorme aanbod aan rondleidingen!

In deze reisgids vindt U alles wat je absoluut moet bezoeken. Van de Eiffel-toren over de Place de la Bastille of ver van de gebaande paden af , kunt u kiezen welke toon u aan uw trip geeft. Louter toeristisch of meer atypisch? Aan U de keuze!

1. Eiffeltoren

De Eiffel-toren, want als er één reden is om Parijs te bezoeken, is het deze wel. Deze toren van meer dan 324 meter hoog is het meest bezochte monument van Frankrijk en blijft het symbool van de hoofdstad. De toren biedt aan elke bezoeker een uitzonderlijk uitzicht over de mooiste stad ter wereld

2. Arc de Triomphe

Gelegen op de kruising van 12 Avenues, in de stijl van Haussmann, is de Place de l’Etoile het eindpunt van Avenue des Champs Elysees met de imposante rotonde waarop de Arc de Triomphe, een Napoleontisch historisch monument staat.

3. De Cour du Commerce-Saint-André

Parijs, de grootste stad van Frankrijk blijft vol onvermoede verborgen hoeken en gaten, volledig verborgen achter de grootste, sobere voorgevel. De cour du Commerce-Saint-André is één van die plaatsen, als een stukje natuur dat groen bleef, wat een bezoek van de Franse hoofdstad plezierig maakt.

4. Canal St. Martin

Het Canal St. Martin, gelegen vlakbij de Gare de l’Est, een plaats waar de Parijse jeugd bij valavond heengaat, is populair om zijn landelijke sfeer. Een totale verandering van omgeving, vooral in de zomer, wanneer u een wandeling langs de oevers kunt maken. Aan boord van een woonboot kan een mooie zeiltocht worden gemaakt. U kunt door verschillende sluizen tot aan de Bastille varen. Entertainment gegarandeerd.

5. Place de la Bastille

Dit was de plaats die tijdens de Franse Revolutie werd bestormd, maar de gevangenis van de Bastille heeft nu plaatsgemaakt voor de Colonne de Juillet met bovenaan de Génie de la Liberté, die wegvliegt en zich vrijmaakt van de ketenen van het despotisme. Deze plaats is tegenwoordig een feestelijke plek vol bars en restaurants rond de Opera de la Bastille, gebouwd ter herdenking van de tweehonderdste verjaardag van de revolutie.

6. Le Pont des Arts

Gelegen in het centrum van Parijs, is deze Pont des Arts, die beroemd werd door de duizenden hangsloten die door verliefden eraan werden vastgemaakt, een symbolische plaats binnen de hoofdstad. Wandel langs de Seine, terwijl u geniet van een van de mooiste uitzichten over Parijs.

7.  Montmartre

Montmartre bezoeken betekent de essentie van Parijs ontdekken met een geweldig uitzicht op de hoofdstad vanaf de Sacre Coeur. Neem de kabelbaan en ga de trap af in een schilderachtige en levendige buurt. Tastbare romantiek en charme die niemand beu wordt.

8. Stadhuis van Parijs

Het stadhuis, geografisch gelegen in het hart van de hoofdstad, is een plek die aan de binnenkant even indrukwekkend is als aan de buitenkant. De schilderijen en ornamenten zijn luxueus en kunnen qua stijl alleen herinneren aan die van het Château de Versailles. Een weelderig kader voor de burgemeester.

9. Notre-Dame de Paris

Gelegen op een paar blokken van het stadhuis, biedt de gotische kathedraal van Notre-Dame van Parijs ons een magnifieke architectuur die door de eeuwen heen gedurende 850 jaar prachtig bewaard is gebleven. Vol verhalen en magie, of u nu een gelovige bent of niet, dit monument van de stad Parijs is op zich een bezoek aan de hoofdstad waard.

10. Het Louvre museum

Het Louvre is een must bij een bezoek aan Parijs en is een echte goudmijn. U kunt urenlang wandelen door de gangen van dit onuitputtelijke en fascinerende legendarische museum. De Mona Lisa en duizenden andere kunstwerken dompelen je onder in de geschiedenis van de kunst en beschavingen.

Zie meer artikelen

Meer lezen